Από την Κρίσιμη Μάζα στη Μεγάλη Αλλαγή

Από την Κρίσιμη Μάζα στη Μεγάλη Αλλαγή

Από την Κρίσιμη Μάζα στη Μεγάλη Αλλαγή 900 600 ΠΑΔΙΣΥ
Ομιλία του Στάμου Στίνη στον Οραματισμό του Ιουνίου 2011

 

Να σας ευχαριστήσουμε που συμμετέχετε με τόσο μαζικό και δυναμικό τρόπο σ’ αυτόν τον οραματισμό για την Ελλάδα.

Είδατε τι κάνει η κρίση;

Γι’ αυτό μερικές φορές δεν μπορείς να προβλέψεις σκοπιμότητες, οι οποίες υπάρχουν πίσω από φαινομενικά αρνητικά γεγονότα.

Θα κάνω μια σύντομη αναδρομή, στην όλη υπόθεση του οραματισμού και στη σημερινή συγκυρία, έτσι όπως παρουσιάζεται και τοπικά, εδώ στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια, καταλήγοντας και σε κάποιες πρακτικές συμβουλές, προτάσεις, για την συμμετοχή σας σήμερα, γιατί το πράγμα βλέπουμε ότι γίνεται αρκετά δυναμικό και άρα απαιτείται και μια καλύτερη διαχείριση από πλευράς ενέργειας.

Είμαι σίγουρος, απ’ ότι σας βλέπω κιόλας, ότι σήμερα έχουν έρθει και πολλοί πρώτη φορά, η κατάσταση κινητοποιεί πλέον συνειδητούς πολίτες και στο πεδίο της ενεργειακής μάχης, που διεξάγεται και άρα καλά φαντάστηκα ότι, θα ήταν πολύ χρήσιμο να πούμε κι ορισμένα πράγματα για την ίδια τη διαδικασία του οραματισμού.

Το εκπληκτικό είναι ότι, όταν εμπνευστήκαμε άνωθεν και ξεκινήσαμε τον όλο θεσμό του οραματισμού για την Ελλάδα, μιλάμε για το 1996, συμπληρώνουμε τώρα δεκαπέντε χρόνια και τρεις μήνες, γιατί ξεκίνησε το Μάρτιο του 1996, δεκαπέντε χρόνια ανελλιπούς διεξαγωγής του οραματισμού σταθερά, κάθε τρίμηνο κι αυτή η σταθερότητα έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Όταν το ξεκινήσαμε βέβαια τότε, ασφαλώς δεν μπορούσαμε να φανταστούμε με τίποτα τα γεγονότα, που θα επακολουθούσαν και πού θα φτάναμε σήμερα.

Ωστόσο, επειδή εδώ μέσα υπάρχουν και άνθρωποι, οι οποίοι συμμετείχαν απ’ την πρώτη στιγμή και δεν είναι και λίγοι, εάν τους ρωτήσετε, θα σας βεβαιώσουν όλοι, ότι όλα αυτά τα δεκαπέντε χρόνια ο θεσμός του οραματισμού συνδέθηκε με πολύ ισχυρές συγχρονικότητες και με πολύ σοβαρά γεγονότα, που επηρέασαν τη ζωή της Ελλάδας, είτε αυτά ήταν χαρακτήρα αμυντικού και προστατευτικού, απέναντι σε διάφορες εθνικές κρίσεις, τις οποίες περάσαμε και που ταυτίστηκαν και προασπίστηκαν τα ελληνικά συμφέροντα, μέσα απ’ το θεσμό του οραματισμού, είτε μέσα από ευχάριστες στιγμές για την υπόθεση της Ελλάδας, είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλον, όσοι έχουν παρακολουθήσει από παλιά τη διεξαγωγή του οραματισμού θα έχουν παρατηρήσει πάρα πολλές δήθεν συμπτώσεις, οι οποίες μόνο συμπτώσεις δεν ήταν, οι οποίες πολλές φορές εκδηλωνόντουσαν ακριβώς πάνω στις ημερομηνίες, στις οποίες είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί ο οραματισμός για την Ελλάδα.

Το τελευταίο φαινόμενο το βλέπετε όλοι σας, γιατί είσαστε μάρτυρες και βλέπετε ότι για τη συγκεκριμένη ημερομηνία τη σημερινή, η οποία ήταν προγραμματισμένη πριν από τρεις μήνες, και βλέπετε μέσα σε τι συγκυρία σήμερα έχουμε μαζευτεί. Από τώρα μπορώ να σας πω ότι ο επόμενος οραματισμός, που θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε και πώς θα είναι η κατάσταση τότε.

Η ουσία είναι ότι πρόκειται για μια διαδικασία, η οποία χάρη στη σταθερότητα, με την οποία έγινε, έχει συσσωρεύσει μια πάρα πολύ ισχυρή ενέργεια, η οποία λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια πραγματικά προστατευτικά απέναντι στο ελληνικό αρχέτυπο. Υπήρχε όμως ένα μικρό πρόβλημα, ότι δεν είχε κορυφωθεί κάποια κρίση, όπως στις σημερινές συνθήκες, ότι ήταν ελάχιστες οι φορές, τρεις ή τέσσερις μόνο σ’ όλα αυτά τα χρόνια, όπου οι συμμετέχοντες στον οραματισμό για την Ελλάδα ξεπέρασαν τον αριθμό των τριακοσίων τριάντα, που είναι ο απαραίτητος αριθμός, για να υπερκεραστεί η κρίσιμη μάζα, που μπορεί να τροφοδοτήσει πολύ σημαντικές εξελίξεις. Αυτός είναι ένας λόγος που περισσότερο μέχρι τώρα κινηθήκαμε στη συντήρηση, στην περιφρούρηση και όχι σε μια δυναμική πορεία προς τα μπρος.

Τώρα λοιπόν, είναι η δεύτερη φορά, γιατί και στον προηγούμενο οραματισμό είχαμε πολύ μεγάλη συμμετοχή, η οποία ξεπέρασε κατά πολύ την κρίσιμη μάζα, σήμερα λόγω των συνθηκών είναι ακόμα περισσότερη συμμετοχή. Η εκτίμησή μας είναι ότι σήμερα εμείς εδώ, μαζί με τη Θεσ/νίκη και άλλες εικοσιδύο έως εικοσιπέντε περίπου πόλεις-περιοχές και από χώρες του εξωτερικού, που είναι συνδεδεμένοι μαζί μας, ομογενείς με ομαδικές συγκεντρώσεις που έχουν διοργανώσει, ότι πρέπει να προσεγγίζουμε το νούμερο των εφτακοσίων τουλάχιστον, οπότε μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε μια πάρα πολύ δυναμική παρέμβαση σε ποσοστό πολύ πάνω από την κρίσιμη μάζα.

Έτσι λοιπόν είναι και πραγματικά σημαδιακή και πρωτόγνωρη η κατάσταση από ενεργειακής πλευράς και στον προηγούμενο οραματισμό του Μαρτίου, αλλά και τώρα, αλλά και φαντάζομαι ότι η ίδια κατάσταση θα επικρατεί και το Σεπτέμβριο, που θα γίνει ο επόμενος και η εμπειρία δείχνει ότι, αν έχουμε καταφέρει να κάνουμε τρεις πολύ γερούς οραματισμούς, με συμμετοχή πολύ πάνω απ’ την κρίσιμη μάζα, οι εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες.

Έτσι ερχόμαστε σήμερα και νομίζω ότι για να έχουμε μια καλύτερη κατανόηση πάνω στο θέμα της κρίσιμης μάζας, πρέπει να εξηγήσουμε κάποια πράγματα για όσους έρχονται πρώτη φορά σ’ επαφή με τον συγκεκριμένο όρο, ίσως και ελπίζω να έχετε όλοι ακουστά για τη θεωρία των μορφογεννητικών πεδίων. Είναι μια θεωρία την οποία εισήγαγε ο βιολόγος Ρούμπερτ Σέλντρεϊκ, η οποία με δυο λόγια λέει το εξής, ότι τα διάφορα φαινόμενα τα οποία εκδηλώνονται στο υλικό επίπεδο, οφείλονται σε αιτίες ενεργειακές, οι οποίες σχηματίζονται σ’ ένα υπερκείμενο επίπεδο, το οποίο ονόμασε μορφογεννητικό πεδίο, με την έννοια ότι είναι αυτό το πεδίο, μέσα στο οποίο σκέψεις, συναισθήματα, άυλες ενέργειες και προθέσεις των ανθρώπων, αυτό το γονιμοποιούν και γι αυτό ακριβώς το ονόμασε μορφογεννητικό, διότι στη συνέχεια, αφού γονιμοποιηθεί απ’ αυτές τις σκέψεις και τα συναισθήματα, γεννάει μορφές πλέον στο υλικό επίπεδο.

Δεν είναι μια θεωρία απλά, γιατί είχε στηριχτεί και σε συγκεκριμένα πειράματα και ως βιολόγος ο Σελντρέικ σε πειράματα που έκανε με κύτταρα, αλλά τη συγκεκριμένη θεωρία υποστηρίζουν και συμπληρωματικές έρευνες που έχουν γίνει, όπως την πιο χαρακτηριστική για να καταλαβαίνετε το θέμα της κρίσιμης μάζας, αυτή που έχει μείνει στην ιστορία, ως ο εκατοστός πίθηκος. Ήταν μια πολύ απλή υπόθεση, όπου πήγαν σ’ ένα πείραμα σε κάποια τροπικά, υπήρχε μια συστάδα νησιών, τα οποία ήταν απομονωμένα εντελώς το ένα από το άλλο κι εκεί πήγαν σε ένα νησί και έμαθαν μια ομάδα πιθήκων να πλένει τις γλυκοπατάτες πριν τις φάνε. Διαπίστωσαν με έκπληξη ότι και στην άλλη άκρη του νησιού μετά από λίγο, ενώ δεν είχαν καμία επαφή μεταξύ τους, οι διαφορετικές ομάδες των πιθήκων, ότι και οι άλλοι πίθηκοι άρχισαν ξαφνικά να καθαρίζουν κι αυτοί και να πλένουν τις γλυκοπατάτες, πριν τις φάνε. Και όταν ξεπεράστηκε κι ένας αριθμός -εδώ είναι η κρίσιμη μάζα- πιθήκων στο συγκεκριμένο νησί, είδαν κατάπληκτοι, ότι και στα γειτονικά νησιά, χωρίς να έχουν καμία απολύτως επαφή, άρχισαν κι εκεί οι πίθηκοι να καθαρίζουν και να πλένουν τις γλυκοπατάτες πριν τις φάνε!

Από κει ξεκίνησε μια ολόκληρη έρευνα, που κατέληξε ότι, αν έχουμε ένα συγκεκριμένο πληθυσμό, οποιουδήποτε είδους, είτε μιλάμε για μικρόβια και αμιβάδες, είτε μιλάμε για ανθρώπους, ότι εάν ένας συγκεκριμένος αριθμός πληθυσμού και πάνω αρχίζει να σκέφτεται, να συναισθάνεται, να συμπεριφέρεται μ’ έναν καινούργιο τρόπο απ’ ότι πριν, τότε μέσω των μορφογεννητικών πεδίων, σε ασυνείδητο δηλαδή επίπεδο, καθαρά ενεργειακό, επηρεάζεται και ο υπόλοιπος πληθυσμός κι αρχίζει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο.

Εδώ, ίσως έχετε ακούσει και τις πιο μοντέρνες κοινωνιολογικές θεωρίες, όπως αυτή της θεωρίας των μιμιδίων, είναι μια καινούργια κοινωνιολογική θεωρία, η οποία υποστηρίζει ακριβώς το ίδιο πράγμα με διαφορετικό τρόπο. Λέει, δηλαδή, ότι οι ιδέες μεταδίδονται σαν τα παράσιτα, σαν τους ιούς, σαν τα μικρόβια, γι αυτό τα ονομάζουμε μιμίδια, μέσω της μίμησης και λένε λοιπόν ότι, μια ιδέα αποτελεί ένα μιμίδιο και άπαξ και με διάφορους συγκεκριμένους τρόπους, προπαγάνδας, με τη χρήση των ΜΜΕ κλπ, μπορέσεις και τη μεταδώσεις σ’ ένα συγκεκριμένο οριακό αριθμό ατόμων, αν αυτά τα άτομα την υιοθετήσουν μετά αρχίζει να μεταδίδεται σαν να κολλάει, σαν ασθένεια, αρχίζει να μεταδίδεται ασυνείδητα και αρχίζουν και την υιοθετούν όλοι. Και πάνω σ’ αυτή τη θεωρία των μιμιδίων βασίζουν πολλές έννοιες, όπως τα διάφορα πρότυπα που υιοθετεί η νεολαία, η σώου μπιζ, η μόδα και διάφοροι τρόποι συμπεριφοράς, όπως επίσης και η γλώσσα. Δηλαδή έχω παρατηρήσει ότι άπαξ και μια κρίσιμη μάζα υιοθετήσει συγκεκριμένους τρόπους έκφρασης, γλωσσικά, ότι ξαφνικά αρχίζουν να τους υιοθετούν και οι υπόλοιποι, ακόμα κι αν δεν έχουν έρθει σ’ άμεση επαφή μ’ αυτή τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Όπως και να έχει λοιπόν, έχει πιστοποιηθεί και πειραματικά, ότι αν σ’ ένα πληθυσμό, ένα συγκεκριμένο ποσοστό και πάνω, μικρό ποσοστό, σε σχέση με το συγκεκριμένο πληθυσμό υιοθετήσει ομοικραδασμικά, συντονισμένα, κάποιες συγκεκριμένες απόψεις, αμέσως αυτές περνάνε και υιοθετούνται και από το σύνολο του πληθυσμού. Εκεί πάνω έπιασαν ορισμένοι επιστήμονες με πρωταγωνιστές κάποιους από το ίδρυμα Μαχαρίσι, στις ΗΠΑ, που είχε ιδρύσει ο γκουρού, ο Μαχαρίσι, που ασχολήθηκε με τέτοια θέματα και προσπάθησαν και τελικά βρήκαν ένα μαθηματικό τύπο, ο οποίος ορίζει πως υπολογίζεται η κρίσιμη μάζα. Αυτός ο μαθηματικός τύπος μας λέει ότι, αν έχουμε ένα συγκεκριμένο πληθυσμό ατόμων, ότι η κρίσιμη μάζα του ορίζεται με το ένα δέκατο της τετραγωνικής ρίζας του συγκεκριμένου πληθυσμού. Αυτό δηλαδή για τα ελληνικά δεδομένα αν βάλουμε έντεκα εκατομμύρια, πηγαίνει γύρω στα τριακόσια σαράντα άτομα. Σε παγκόσμιο επίπεδο αν βάλεις τα δις του παγκόσμιου πληθυσμού, θα εκπλαγείτε, αλλά ο αριθμός δεν ξεπερνάει τα οχτώ χιλιάδες οχτακόσια άτομα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα είχαν κάνει και μια συγκεκριμένη εφαρμογή απ’ το ίδρυμα Μαχαρίσι, όπου είχαν προσπαθήσει και έκαναν τακτικά ένα συγκεκριμένο οραματισμό, όπως κι εμείς για τη μείωση της εγκληματικότητας, σε μια πολιτεία των ΗΠΑ, όπου πράγματι είδαν ότι μετά από λίγο έπεσε η εγκληματικότητα δραματικά.

 

Υπάρχουν λοιπόν μια σειρά από δεδομένα, που συνηγορούν στην υπόθεση αυτή της κρίσιμης μάζας κι έτσι νομίζω και θέλω να το αντιληφθείτε κι εσείς ότι δεν είναι κάτι θεωρητικό, ή κάποιο ευχολόγιο η συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά ότι αυτή τη στιγμή από τώρα που ξεπερνάμε την κρίσιμη μάζα για τα ελληνικά δεδομένα σε πληθυσμό, όπως και τον προηγούμενο οραματισμό, ότι υπάρχει μια μεγάλη ευθύνη και δίνεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Άλλωστε, δεν έχετε παρά να δείτε τι έχει επακολουθήσει μόλις μέσα σε τρεις μήνες απ’ τον προηγούμενο οραματισμό. Κανένας δεν το φαντάζονταν και όλοι έλεγαν μα τι γίνεται, δεν έχει ενεργοποιηθεί ο κόσμος και μέσα σε τρεις μήνες φτάσαμε ξαφνικά εδώ που είμαστε σήμερα. Βλέπετε λοιπόν ότι τα πράγματα διεξάγονται μη γραμμικά, η ενέργεια έχει άλλους τρόπους να κινείται, κβαντικά κι απ’ τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να δεις τις πιο φοβερές αλλαγές που δεν τις περίμενες ποτέ σου. Όμως, πέρα από την ελληνική συγκυρία, την οποία όλοι τη γνωρίζουμε, πρέπει οπωσδήποτε να σας επισημάνω και τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ των ελληνικών πραγμάτων και της παγκόσμιας κατάστασης.

Πέρσι, σχεδόν πριν από ένα χρόνο, ορισμένοι από σας πληροφορηθήκατε και είχατε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τα τεκταινόμενα της 12ης Μαΐου του 2010. Είπαμε λοιπόν ότι, τότε έγινε μια πολύ μεγάλη ενεργειακή κρούση από ανώτερες πνευματικές ενέργειες σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα είπαμε ότι η κρούση αυτή θα αρχίσει να φαίνεται σιγά-σιγά και θ’ αρχίσει να εξελίσσεται, να κορυφώνεται από το 2012 και μετά, κρατώντας ίσως και μέσα από έναν ορίζοντα δεκαπενταετίας για ν’ αρχίζουν να φαίνονται πολύ ουσιαστικές αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στα πλαίσια αυτής της κρίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίο, γιατί μας είχε ειπωθεί ότι θα έπαιζε και πολύ συγκεκριμένο ρόλο η Ελλάδα, είχε ειπωθεί ότι η ατμομηχανή των αλλαγών που θα γίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο θα ήταν η Ελλάδα και κατά δεύτερο λόγο και η Ινδία. Προς το παρόν για την Ινδία δεν έχουμε δει κάτι, αλλά δεν ξέρουμε ασφαλώς τι μπορεί να εξελιχθεί, τι μπορεί να δημιουργηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Όμως, ποιος θα το περίμενε ότι όταν τα συζητούσαμε αυτά πέρσι και είχαμε αναλύσει για ποιό λόγο η ελληνικότητα και η ελληνική παράδοση θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στις παγκόσμιες αλλαγές. Γιατί ακριβώς είναι μια παράδοση, η οποία στηρίζεται στην ελευθερία, αντιτάσσεται σ’ αυτή την ολοκληρωτική στροφή, την οποία προωθούν διάφορες δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο κ.λπ.

Βλέπετε όμως ότι κανείς δεν το περίμενε ότι ξαφνικά, ένα χρόνο μετά η Ελλάδα θα παίζει τόσο σημαντικό ρόλο διεθνώς, διότι μπορεί να ξεκίνησε η όλη υπόθεση με το να μπούμε στο στόχαστρο και να μας κατηγορούν διάφοροι για τεμπέληδες και για λαμόγια κλπ, αλλά όπως είδατε αυτές τις μέρες φτάσαμε στο σημείο, να διαρρηγνύουν όλοι τα ιμάτιά τους και να καίγονται μην τυχόν και πάθει κάτι η Ελλάδα, διότι μέσα από την κρίση εάν πέσει η Ελλάδα, τους πήρε όλους και τους σήκωσε, ολόκληρο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.  Κι έτσι αυτή τη στιγμή είμαστε στο επίκεντρο της προσοχής και βλέπετε πώς ξαφνικά από κει που έλεγαν δεν θα πάρετε την πέμπτη δόση, τώρα μας κυνηγάνε να μας δώσουν άλλα εκατόν είκοσι δις. Τα πράγματα δεν εξελίσσονται πλέον κακομοίρικα, γιατί κακομοίρηδες μπορεί να είναι οι πολιτικές ηγεσίες που έχουμε στην Ελλάδα, το πράγμα όμως είναι ολοφάνερο, ότι από ενεργειακής πλευράς τους έχει ξεπεράσει, τους έχει υπερβεί και οι εξελίξεις τρέχουν με διαφορετικούς ρυθμούς, όπου πλέον πραγματικά να μην σας ενδιαφέρει ποιος είναι εκείνος ο οποίος θα δράσει, ως ενεργούμενο αυτής της ανωτέρω υπαγορευμένης κατάστασης. Μπορεί κι ο ίδιος να μην καταλαβαίνει τι κάνει και πραγματικά έτσι θα εξελιχθεί το παιχνίδι από δω και πέρα, εκείνοι, οι οποίοι θα αναλάβουν από δω και πέρα ευθύνες, είτε είναι κυβερνητικές, είτε είναι πολιτικές, είναι έρμαια της ενέργειας, μπορεί άλλα να νομίζουν ότι θέλουν να κάνουν και άλλα τελικά να κάνουν και όλα θα είναι προς όφελος της Ελλάδας, η οποία θα παίξει πολύ σημαντικό παγκόσμιο ρόλο. Γιατί ήδη βλέπετε πόσα κινήματα πολιτών έχουν δημιουργηθεί στην Ευρώπη. Η Αμερική βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, στα πρόθυρα της κατάρρευσης, το παγκόσμιο σύστημα πολλοί οικονομολόγοι λένε ότι μπορεί να μην αντέξει πέρα απ’ το 2012.

Βλέπετε λοιπόν ότι υπάρχουν πάρα πολλές προϋποθέσεις, γιατί εδώ ένα τσακ χρειάζεται, κυριαρχεί πραγματικά η θεωρία του χάους, όπου ένα τσακ σε μια χώρα μπορεί να συμπαρασύρει και ν’ αλλάξει ριζικά το παγκόσμιο στερέωμα. Να είστε σίγουροι ότι αυτές οι ενέργειες της 12ης Μαΐου, που ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τα αποτελέσματά τους, μέσα απ’ την κρούση που έχει γίνει, ότι θα συνεχίσουν αμείωτα να δημιουργούν καινούργιες καταστάσεις και εδώ είναι που θα ήθελα να είμαστε πιο συνειδητοί στο τι ζητάμε και γι αυτό το λόγο θα μου επιτρέψετε με δυο λόγια να ξαναθέσω ένα πλαίσιο, το οποίο μας έχει δοθεί άνωθεν, ότι θα πρέπει να κινούμαστε στον τρόπο σκέψης, στον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε τις καταστάσεις και στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε.

Πραγματικά, ως άτομα δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα, έτσι λοιπόν δεν μπορούμε να ξέρουμε όλες τις παραμέτρους ενός τόσο σύνθετου προβλήματος, όπως είναι το ελληνικό και πόσο μάλλον το παγκόσμιο. Δεν μπορείς να βρεις άκρη με το να εγκλωβίζεσαι σε διλήμματα, τύπου ποιος είναι πιο καλός να βγάλει απ’ την κρίση, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης, η Ντόρα, ο Τσίπρας, η Παπαρήγα, ή τι θα γίνει αν δεν μας δώσουν την πέμπτη δόση, ή τελικά τι είναι πιο σωστό να γίνει επιστροφή στη δραχμή και αποχώρηση απ’ την ευρωπαϊκή ένωση, ή να μείνουμε μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση και να το παλέψουμε; Αυτά είναι λεπτομέρειες, οι οποίες δεν αφορούν την ενέργεια, εμείς πρέπει να είμαστε εστιασμένοι σ’ αυτό που θέλουμε, ως στόχο και οι συγκεκριμένοι στόχοι είναι πολύ απλοί, τους έχουμε αναφέρει, θα τους αναφέρω γι άλλη μια φορά, γιατί πραγματικά έχει πολύ μεγάλη σημασία να είμαστε προσανατολισμένοι στο αποτέλεσμα κι όχι ακριβώς στον τρόπο με τον οποίο αυτό θα επιτευχθεί, ούτε στα πρόσωπα, μέσω των οποίων αυτό θα επιτευχθεί.

Εμάς μας ενδιαφέρουν για την Ελλάδα συγκεκριμένα πράγματα, δηλαδή να υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη, γιατί ο στόχος μας και για την Ελλάδα και παγκόσμια, είναι να υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες πνευματικής αφύπνισης, αυτός είναι ο σκοπός και λέμε ποιες είναι αυτές οι ευνοϊκές συνθήκες για πνευματική αφύπνιση; Είναι οι εξής, πρώτον όπως είπαμε ασφάλεια και ειρήνη, να μην υπάρχει πόλεμος, να μην υπάρχει εγκληματικότητα, να μην ζούμε σε επιβαρυμένο περιβάλλον, να μην υπάρχουν παράγοντες, οι οποίοι υποσκάπτουν την υγεία μας. Δεύτερον, ευημερία για όλους, δεν μας ενδιαφέρει με ποιόν τρόπο θα γίνει, είμαστε όμως εστιασμένοι εκεί, διότι είπαμε ότι η φτώχια και η ένδεια δημιουργούν κακές συνθήκες αφύπνισης, δημιουργούν πόνο, δημιουργούν εγκλωβισμό, δημιουργούν κακές συνθήκες αφύπνισης, δεν μας ενδιαφέρει η απληστία, ούτε ο πλούτος, λέμε ευημερία για όλους. Τρίτον, ελευθερία στη σκέψη, στην έκφραση, στην κίνηση, στο πνεύμα, ελευθερία. Τέταρτον, ενεργή συμμετοχή των πολιτών, να παίρνονται οι αποφάσεις δημοκρατικά κι όχι από κάποιους λίγους για λογαριασμό όλων, το πώς θα γίνει αυτό, πάλι δεν κολλάμε εκεί, αν θα πρέπει να γίνει μέσω ίντερνετ, αν θα πρέπει να γίνει μέσα από το αρχαιοελληνικό πρότυπο, που υποστηρίζουν ορισμένοι, η άκρη θα βρεθεί, το θέμα είναι ότι θέλουμε δημοκρατία με άμεση συμμετοχή κι ενεργοποίηση των πολιτών. Θέλουμε κοινωνική δικαιοσύνη, να μην επικρατεί διαφθορά και τα λαμόγια, το πώς θα γίνει δεν μας ενδιαφέρει, εμείς όμως πρέπει να προσανατολιστούμε στην κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοκρατία. Θέλουμε να υπάρχει εθνικό όραμα, γιατί ως έθνος, όπως και κάθε έθνος είμαστε υποχρεωμένοι από την ίδια την εξέλιξη, το απαιτεί η πνευματική εξέλιξη κάθε έθνους να τιμάει τη μοναδικότητά του και να έχει ένα όραμα για να προσφέρει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Θέλουμε λοιπόν να υπάρχει εθνικό όραμα, να υπάρχει εθνική ταυτότητα. Θέλουμε σωστές ανθρώπινες σχέσεις, γιατί είναι κι αυτή μια ευνοϊκή συνθήκη, για να μπορέσει ν’ αναπτυχθεί πνευματικά ένα οποιοδήποτε ανθρώπινο ον. Θέλουμε μόρφωση, γνώση, πολιτισμό και τέλος, θέλουμε πνευματικότητα, να μην κυνηγιέται, να μην καταδιώκεται η προσπάθεια του ανθρώπου για πνευματική ανάπτυξη.

Εάν λοιπόν είμαστε εστιασμένοι σ’ αυτές τις συγκεκριμένες ιδιότητες, ως στόχους και για τη χώρα μας, αλλά και παγκόσμια, το σύμπαν θα βρει τους τρόπους για να τα υλοποιήσει. Εμείς δεν κολλάμε στον τρόπο, εμείς εστιαζόμαστε στο αποτέλεσμα. Ξαναλέω, ασφάλεια, ειρήνη, ευημερία για όλους, ενεργοποίηση των πολιτών, συμμετοχή και δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοκρατία, ελευθερία στη σκέψη, στην έκφραση, στην κίνηση, εθνική ταυτότητα και εθνικό όραμα, που είναι ο ανώτερος δρόμος του κάθε έθνους, σωστές ανθρώπινες σχέσεις, γνώση, πολιτισμός και πνευματικότητα. Αυτές είναι οι καλές συνθήκες, τις οποίες οφείλει κάθε συνειδητό ανθρώπινο ον να διεκδικήσει και σε εθνικό επίπεδο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έτσι λοιπόν, εστιαζόμενοι εκεί, να είσαστε απόλυτα σίγουροι, μα απόλυτα σίγουροι, ότι από τη στιγμή που κατορθώσουμε και διατηρήσουμε τις συγκεντρώσεις αυτές του οραματισμού για την Ελλάδα για κάποιες φορές ακόμα, με συμμετοχή πάνω απ’ την κρίσιμη μάζα, ότι η ενέργεια θα κινηθεί καταιγιστικά και στους συγκεκριμένους στόχους, που σας ανέφερα, θα υλοποιήσει σωρεία γεγονότων, θα ανακατατάξει πρόσωπα και καταστάσεις, θα βρει τον τρόπο να τα επιβάλλει.

Εκείνο λοιπόν που χρειάζεται, είναι σε διαδικασίες όπως η σημερινή, η συμμετοχή μας να είναι συνειδητή. Θέλω να ολοκληρώσω λέγοντας απλώς μερικές απλές οδηγίες, για όσους συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μια τέτοια ιστορία. Κατ’ αρχήν είναι κάτι απλό, όσοι είστε για πρώτη φορά μην το πάρετε από φόβο, γιατί αν κάποιος δεν έχει κάνει στη ζωή του ποτέ του, ούτε μια χαλάρωση, μπορεί να μ’ ακούει τόση ώρα να μιλάω και να νιώθει κάποιο δέος, ότι α, τι θα γίνει εδώ πέρα, οτιδήποτε. Είναι μια διαδικασία απλή, το μόνο πράγμα το οποίο χρειάζεται είναι να είμαστε εστιασμένοι πάνω σ’ αυτό που κάνουμε.

Το πρώτο που θέλω να σας συμβουλεύσω κι αυτό ισχύει για όλους, είναι ότι επειδή εδώ μιλάμε για μια δυναμική προβολή σκέψεων και συναισθημάτων, ο σκοπός και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο οραματισμός, δεν είναι να χαλαρώσουμε, να πλαδαρέψουμε κι ο νους μας να γίνει υπνωτικός, δεν θέλουμε να υπνωτιστείτε, δεν θέλουμε να χαζέψετε, δεν θέλουμε ν’ αφήσετε να περιπλανιέται ο νους σας και να πέσετε σε τρανς. Αυτό είναι καταστροφικό για την προσπάθειά μας. Θέλουμε όση ώρα κάνουμε τη συγκεκριμένη εργασία, να είστε δυναμικά εστιασμένοι σε πλήρη εγρήγορση, το σώμα μπορεί να είναι χαλαρό, αλλά θέλουμε ο νους, τα συναισθήματά μας, η ενέργειά μας να είναι σε νευρικότητα, σε εγρήγορση, να βγαίνει η ενέργεια προς τα έξω με πάθος.

Το δεύτερο στοιχείο που θέλουμε είναι η καλή συγκέντρωση.

Το τρίτο στοιχείο που θέλουμε είναι, επειδή το καύσιμο δημιουργίας σκεπτομορφών, το καύσιμο με το οποίο λειτουργεί ο οραματισμός, είναι το ισχυρό συναίσθημα, θέλουμε να προσπαθήσετε αυτά που λέμε και φανταζόμαστε να τα βιώνετε και συναισθηματικά, να φορτίζουν δηλαδή την όλη κατάσταση με συναίσθημα, να μην είμαστε απαθείς, κατά τη διάρκεια του οραματισμού.

Αυτό να το κάνουμε συνειδητά και το κάνουμε συνειδητά ακόμα και αν ξυπνήσαμε το πρωί και δεν έχουμε κέφια. Εκείνος που συμμετέχει συνειδητά σε μια κατάσταση του οραματισμού, προσπαθεί όταν ακούει να υπάρχει αγάπη, να υπάρχει ενότητα, προσπαθεί αυτό να το βιώσει έστω και με το ζόρι. Γιατί είναι μια κατάσταση στην οποία υπάρχουν αναφορές απ’ την αρχαιότητα, άλλωστε μην ξεχνάτε ότι σε τέτοια πράγματα βασίζονταν και η λεγόμενη μιμητική μαγεία, δηλαδή ότι παριστάνεις ότι νιώθεις και είσαι έτσι όπως θες να επιφέρεις μια κατάσταση, ακριβώς για να φτιάξεις ένα πρότυπο της κατάστασης και να επαληθευτεί, να επιβεβαιωθεί, να υλοποιηθεί. Εδώ μιλάμε βέβαια για έναν επιστημονικό τρόπο, που βασίζεται σε πολύ πιο καινούργια στοιχεία, αναφορικά με τη συμπεριφορά της ενέργειας. Άρα, το πρώτο είναι δεν χαζεύουμε, δεν χανόμαστε, δεύτερο είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ αυτά που γίνονται και τρίτο βιώνουμε ισχυρά συναισθήματα.

Το τέταρτο και τελευταίο για όσους δεν μπορούν, κάνουμε μια προσπάθεια να επιστρατεύουμε τη φαντασία μας, ώστε αυτά που ακούμε να προσπαθήσουμε να τα εικονοποιούμε, δηλαδή να δημιουργούμε κάποιες εικόνες με τη φαντασία μας, τις οποίες να βλέπουμε να πραγματοποιούνται αυτά τα οποία αναφέρονται στο κείμενο που διαβάζουμε. Νομίζουν πολλοί ότι σωστός οραματισμός σημαίνει το να βλέπω εικόνες, όπως με ανοιχτά τα μάτια, αυτό είναι λάθος και φέρνει απογοήτευση χωρίς λόγο, δεν σημαίνει ότι πρέπει με κλειστά τα μάτια χωρίς να βλέπεις και να οραματίζεσαι εικόνες, όπως με βλέπετε τώρα έτσι μ’ ανοιχτά τα μάτια, τίποτα, απλώς χρειάζεται ελεύθερη φαντασία, έτσι ώστε να τα βλέπουμε όσο καλύτερα μπορούμε να σχηματίζουμε εμείς αυτές τις νοητικές εικόνες. Άλλωστε, τώρα που συμμετέχει και πολύς κόσμος, όσο περισσότεροι συμμετέχουν να ξέρετε ότι η ενέργεια συντονίζει και βρίσκει τρόπο και κουμπώνει και ακόμα και αν εδώ μέσα υπάρχουν και πενήντα άσχετοι, μην ανησυχούν καθόλου διότι είναι τέτοιο το ρεύμα που θα δημιουργηθεί απ’ τους υπόλοιπους, όπου αρκεί η πρόθεσή τους για να πάει η ενέργειά τους στο σωστό δρόμο.

Αυτά με δυο λόγια είναι απλά πράγματα, σας είπα θα μπείτε στην όλη διαδικασία με φυσικότητα, μην μπείτε με δέος, ότι κάνουμε κάτι φοβερό, απ’ την άλλη όμως να υπάρχει ενθουσιασμός και συναίσθημα στα επιδιωκόμενα. Έχω και δυο ανακοινώσεις εκτός απ’ τον επόμενο οραματισμό που θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου, θέλω να σας ενημερώσω για δυο πράγματα. Στο site του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ που έχει αρχίσει να λειτουργεί, θα αρχίσουν να ανεβαίνουν διάφορα κείμενα αυτογνωσίας, αλλά και κάποιες πρακτικές, που σχετίζονται και με τη διαδικασία του οραματισμού, οπότε έχετέ το υπ’ όψιν σας, θα μπορείτε να τα βρείτε εκεί. Ένα δεύτερο πολύ σοβαρό θέμα που ετοιμάζεται, είναι ότι από τα επόμενα Χριστούγεννα θα κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να ξεκινήσει ο παγκόσμιος οραματισμός, για τα παγκόσμια δρώμενα.

Σημαντική Σημείωση: Η γενικότερη ενασχόληση με τον τομέα της πνευματικότητας, καθώς και η συμμετοχή στις διαφόρων ειδών λεγόμενες «διαλογιστικές» ή «ενεργειακές» ασκήσεις, ενίοτε είναι καλύτερα να αποφεύγονται από άτομα που πάσχουν από σοβαρές ψυχικές και νευρολογικές νόσους, σοβαρές παθήσεις του κυκλοφορικού, των ενδοκρινών αδένων κ.ά.
Ως εκ τούτου, πληροφορίες, γνώσεις και ασκήσεις που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας σε οποιαδήποτε μορφή (κείμενο, εικόνα, βίντεο κ.λπ.) αποτελούν μέρος ενημερωτικού υλικού μέσω αρθρογραφίας, εργαστηρίων, εκδηλώσεων ή οποιαδήποτε άλλης δραστηριότητας του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ και πρέπει να θεωρούνται καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Οπότε εναπόκειται στην κρίση και την προσωπική ευθύνη του καθενός η απόφαση για συμμετοχή ή εφαρμογή, η οποία πάντως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι προήλθε από προτροπή ή ενθάρρυνσή μας.
Επιπλέον, τυχόν πρακτικές ασκήσεις ή οδηγίες θεραπευτικής υποστήριξης που αναφέρονται μέσω της ιστοσελίδας μας σε οποιαδήποτε μορφή, των εκδηλώσεων και κάθε άλλου τύπου δραστηριοτήτων μας, ρητά συμπεριλαμβανομένων των εργαστηρίων και κάθε τύπου εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποκαθιστούν την πρέπουσα ιατρική αγωγή, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο ανάλογης ειδικότητας ιατρός.

Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.