Η Αντίστροφη Μέτρηση

Η Αντίστροφη Μέτρηση

Η Αντίστροφη Μέτρηση 900 600 ΠΑΔΙΣΥ
Ομιλία του Στάμου Στίνη στον Οραματισμό του Μαρτίου 2012

 

Να σας καλωσορίσουμε όλους λοιπόν και εδώ στην Αθήνα, αλλά και σε όλες τις άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, με τις οποίες είμαστε συνδεδεμένοι, τονίζοντας ότι, η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, υπολογίζουμε ότι με τα πενήντα και πλέον σημεία σύνδεσης του έχουμε απ’ ευθείας, ότι έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τη συμμετοχή χιλίων πεντακοσίων, χιλίων οκτακοσίων ατόμων. Είναι κάτι πρωτοφανές και το πολύ ευχάριστο είναι ότι είναι η τρίτη φορά, κατά σειρά, ο τρίτος οραματισμός για την Ελλάδα όπου έχει ξεπεραστεί κατά πολύ η κρίσιμη μάζα. Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι, για να έχουμε και μια υπεύθυνη τοποθέτηση πάνω στο όλο θέμα, εάν πάρετε υπ’ όψιν σας σε ατομικό επίπεδο, εάν κάποιος κάνει για προσωπική του υπόθεση κι εφαρμόζει την τεχνική του οραματισμού, με συνέπεια, σε τακτά χρονικά διαστήματα, απαιτείται, κατά μέσο όρο η παρέλευση ενός τριμήνου για ν’ αρχίσει να έχει τα πρώτα δείγματα της υλοποίησης του στόχου του. Εάν αυτό το βάλουμε σε μακροσκοπικό επίπεδο, σε επίπεδο χώρας, όπως μιλάμε εδώ για την Ελλάδα, όπως καταλαβαίνετε προφανώς δεν μπορεί να ισχύσει το τρίμηνο, ωστόσο πάλι, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι, απ’ τη στιγμή που έχουμε συμπληρώσει τρεις οραματισμούς με τόσο μεγάλη συμμετοχή, ότι σε ορίζοντα ενός με δυο το αργότερο ετών, ότι θα έχουμε πλέον πολύ σημαντικές αλλαγές στη χώρα μας.

Έτσι λοιπόν, είναι παρήγορο ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο πλέον όπου ο οραματισμός για την Ελλάδα αρχίζει και γίνεται δυναμικά, κατορθώνοντας να διαμορφώνει καταστάσεις και πράγματι, βλέπουμε ότι, ήδη έχει αρχίσει να παρατηρείται μια αλλαγή στη συνειδητότητα του ελληνικού λαού, με αφορμή την κρίση κιόλας, ασφαλώς, πάνω σε πάρα πολλά θέματα, σε πάρα πολλά ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά και της στάσης των Ελλήνων απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Προπομπούς αυτής της αλλαγής, όπως θα δούμε στη συνέχεια, έχουμε ήδη, αλλά ακόμα ουσιαστικά να ξέρετε ότι δεν έχουμε δει τίποτα, οι πολύ σημαντικές αλλαγές θ’ αρχίζουν να εμφανίζονται σε κανένα χρόνο από τώρα, έως μια διετία.

Όμως, τι γίνεται, για να μπούμε και στο σημερινό θέμα της εισήγησής μας, που το τιτλοφορήσαμε ως αντίστροφη μέτρηση, πρέπει να δούμε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο, γιατί η αντίστροφη μέτρηση αφορά την κατάσταση, έτσι όπως πρόκειται να διαμορφωθεί στα διεθνή δρώμενα κι όχι μόνο στα ελληνικά, παρ’ όλο που αυτές οι δυο καταστάσεις συνδέονται πολύ στενά οι εξελίξεις στην Ελλάδα με τις παγκόσμιες εξελίξεις.

Τι συμβαίνει λοιπόν, ήδη όσοι έχετε παρακολουθήσει και προηγούμενες συναντήσεις μας για τον οραματισμό για την Ελλάδα, είχαμε αναφέρει ότι από το 2010 και συγκεκριμένα από τις 12 Μαίου, συνέβη μια πολύ μεγάλη διάχυση πνευματικών ενεργειών, που στόχο έχει τη ριζική αφύπνιση της ανθρωπότητας.

Ριζική αφύπνιση της ανθρωπότητας σημαίνει πολλά πράγματα, ωστόσο η αντίστροφη μέτρηση, δηλαδή η έναρξη της πρακτικής αλλαγής, με βάση τις πνευματικές ενέργειες, που σκέπασαν τη γη από το Μάιο του 2010, ξεκινά απ’ αυτή τη χρονιά, από το 2012 και η πρόβλεψη είναι ότι, μέσα σ’ έναν ορίζοντα δεκαπενταετίας θα έχουν επέλθει πολύ σημαντικές αλλαγές σε ολόκληρο τον κόσμο, ήδη όμως από τώρα βλέπουμε να διαμορφώνονται πέντε πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά πρόδρομοι, αυτής της αντίστροφης μέτρησης, που ξεκινάει μέσα στο 2012, στα οποία θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή.

Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι ότι σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται μια επιτάχυνση του χρόνου, σαν οι χρονικές εξελίξεις να συμπτύσσονται και τόσο σε ατομικό επίπεδο, του πώς δηλαδή η συνείδηση του καθενός μας αντιλαμβάνεται την έννοια του χρόνου και την ταχύτητα της εξέλιξης των πραγμάτων, όσο και σε ομαδικό επίπεδο, του πόσο γρήγορα δηλαδή συντελούνται αλλαγές, όχι μόνο συνειδησιακά, αλλά και πρακτικά κοινωνικά, είναι ένα χαρακτηριστικό, το οποίο όσο περνάει ο καιρός, ολοένα και θα ενδυναμώνεται.

Αυτή η αλλαγή της αντίληψης του χρόνου, όπως θα δούμε στο μέλλον, δεν είναι μόνο κάτι το αφηρημένο, σε ένα αφηρημένο συνειδησιακό επίπεδο, αλλά οφείλεται και σε μια μετάλλαξη που γίνεται επάνω στο ανθρώπινο DNA. Ήδη, και θα έχουμε λεπτομέρειες μελλοντικά ν’ αναφερθούμε, ήδη μαθαίνω, που τίποτα δεν είναι συμπτωματικό, ότι το 2010, δυο νομπελίστες βιολόγοι, έχουν κάνει μια πολύ σημαντική έρευνα, η οποία σε λίγο θα τύχει και ευρύτερης δημοσιότητας, η οποία αποδεικνύει ότι πράγματι, απ’ το 2010 έχει ξεκινήσει μια μετάλλαξη του ανθρώπινου DNA, η οποία θα έχει και επιπτώσεις προφανώς στον τρόπο με τον οποίο η ανθρώπινη συνείδηση θ’ αντιλαμβάνεται τα πράγματα και αυτή η μετάλλαξη λέει, οφείλεται σε ηλιακές ενέργειες οι οποίες τροποποιούν τον άνθρακα έξι και τον οδηγούν προς ένα ισότοπο του άνθρακα εφτά.

Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι πνευματικοί, ή άνθρωποι του χώρου της αφηρημένης σκέψης, αλλά μιλάμε για δυο νομπελίστες βιολόγους. Πρόκειται για μια έρευνα, η οποία έχει κρατηθεί προς το παρόν στο ντουλάπι, κατά κάποιον τρόπο, αλλά μέσα στα επόμενα χρόνια θα πάρει δημοσιότητα.

Τώρα, ένα δεύτερο χαρακτηριστικό είναι, ότι, μπορεί να το έχετε παρατηρήσει και ορισμένοι από σας, αλλά είναι κάτι το οποίο συμβαίνει διεθνώς, ότι εκατομμύρια άνθρωποι αρχίζουν σιγά-σιγά και εμφανίζουν ψυχικές δυνάμεις και ψυχικά χαρίσματα, σαν να ανοίγει δηλαδή ένα κλειδί, σαν να ανοίγει μια πύλη και ξαφνικά ένας μεγάλος αριθμός ατόμων, σ’ όλο τον κόσμο να αναπτύσσει μια διαφορετική διαίσθηση ν’ αναπτύσσει μια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων. Άλλοι αναπτύσσουν θεραπευτικές ιδιότητες, άλλοι αναπτύσσουν ψυχικές δυνάμεις, με την έννοια της τηλεκίνησης, της τηλεπάθειας και είναι κάτι, το οποίο πολλούς τους ξαφνιάζει, γιατί ακριβώς εμφανίζεται εκ του μηδενός και τους δημιουργεί κι έναν τρόμο, που είναι απόλυτα δικαιολογημένος, γιατί όταν ο καθένας έχει συνηθίσει τον εαυτό του να λειτουργεί μ’ ένα συγκεκριμένο τρόπο, όταν ξαφνικά του εμφανίζονται πράγματα, με τα οποία δεν είναι οικείος, να του δημιουργείται ένας πανικός. Αυτό το φαινόμενο θα ενταθεί πολύ περισσότερο στο μέλλον, καθώς θ’ αρχίσει να ενεργοποιείται σε άτομα, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην παιδική ηλικία ή στην εφηβική ηλικία και ήδη πολλοί απ’ τους εφήβους εμφανίζουν τέτοιου είδους ανεπτυγμένη συνειδητότητα και τέτοιου είδους ψυχικές δυνάμεις. Αυτό είναι ένα δεύτερο χαρακτηριστικό το οποίο, τώρα που αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει και αποκτά μεγάλες διαστάσεις.

Ένα τρίτο χαρακτηριστικό, που επίσης θα το έχετε παρατηρήσει πολλοί από σας, είναι ότι, σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και σε ατομικό επίπεδο, έχει ξεκινήσει μια μαζική καρμική κάθαρση. Πάρα πολύς κόσμος έρχεται αντιμέτωπος με το καρμικό του παρελθόν και αντιμετωπίζει ξεκαθαρίσματα, αντιμετωπίζει συγκρούσεις, αντιμετωπίζει ριζικές αλλαγές στις προσωπικές του σχέσεις και καλείται ν’ αναθεωρήσει ριζικά αξίες και πεποιθήσεις, οι οποίες τον έχουν οδηγήσει  ως εδώ με τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζε. Αυτό συμβαίνει τόσο σε ατομικό επίπεδο και πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι αναρωτιώνται και προβληματίζονται και λένε τι μου συμβαίνει και γυρίζει όλος ο κόσμος μου ανάποδα, τι χρωστάω, το ένα, το άλλο.

Όλα αυτά είναι μια θετική κατεύθυνση, διότι ακριβώς αυτές οι πνευματικές ενέργειες θέτουν τον καθένα από μας ενώπιος ενωπίω των λαθών του και ο καθένας από μας καλείται να κάνει την υπέρβαση και ν’ αλλάξει αυτές τις αντιλήψεις κι αυτές τις συνθήκες στη ζωή του, οι οποίες τον έχουν οδηγήσει στα αδιέξοδα, που βλέπει να διογκώνονται τη συγκεκριμένη περίοδο. Αυτό όμως το βλέπουμε και σε παγκόσμια κλίμακα, γιατί βλέπετε ότι, όσο περνάει ο καιρός κι επιταχυνόμενου του χρόνου, διογκώνονται τα διεθνή αδιέξοδα, τόσο η οικονομική κρίση η διεθνής, το περιβαλλοντικό πρόβλημα, τα φαινόμενα διεθνών συρράξεων, η κρίση η ενεργειακή, μια σειρά δηλαδή από διεθνείς παράγοντες, περνάνε κι αυτοί από τη διαδικασία αυτής της κάθαρσης με στόχο να φτάσουμε σε μια ριζική αναθεώρηση των πραγμάτων.

Έχουμε όμως κι έναν τέταρτο παράγοντα πλέον, που πρόκειται για την ενοποίηση της γήινης σκεπτόσφαιρας, το λέω λίγο περίεργα, αλλά δεν νομίζω ότι πιο σύντομα μπορεί να εκφραστεί ένα γενικευμένο φαινόμενο, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι, πλέον η γνώση, οι σκέψεις των ανθρώπων, οι συναισθηματικές τους αντιδράσεις γι αυτό μιλάμε για σκεπτόσφαιρα, διαδίδονται πλέον ακαριαία σε ολόκληρο τον πλανήτη και μπορεί να διαμορφώνεται ανά πάσα στιγμή μια κοινή σκεπτομορφή.

Τώρα ιδίως με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αυτό είναι ένα πραγματικό γεγονός, ένα πρακτικό γεγονός, το οποίο συντελείται μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μιλάμε δηλαδή κι όπως βλέπετε πολύ χαρακτηριστικά από τα διάφορα αυτόνομα κινήματα που συγκροτούνται ανά τον κόσμο, τα παραδείγματα της αραβικής άνοιξης, για τον τρόπο με τον οποίο συντονίστηκε ο κόσμος, τα διάφορα κινήματα αμφισβήτησης της παγκοσμιοποίησης και της οικονομικής απληστίας του τύπου occupy wall srteet, που διαμορφώνονται στο εξωτερικό, αλλά και το φιλειρηνικό ρεύμα, το οποίο διαμορφώνεται διεθνώς.

Όλα αυτά με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι που διαδίδονται ακαριαία, καθώς μέσα σε λίγα χρόνια, με τα ασύρματα δίκτυα πλέον, θα είναι γεγονός η παγκόσμια σκεπτόσφαιρα, όπου σε χρόνο μηδέν οποιαδήποτε καινούργια ιδέα θα μπορεί να διαδίδεται ακαριαία και να δοκιμάζεται, ως προς την αποδοχή της, από το σύνολο της ανθρωπότητας.

Πέμπτο χαρακτηριστικό, πέρα από την ενιαία σκεπτόσφαιρα, είναι αυτά τα εναλλακτικά κινήματα πολιτών, τα οποία βλέπουμε να προκύπτουν και να διαμορφώνονται παγκοσμίως. Μιλάμε για τα ανεξάρτητα, ακομμάτιστα δίκτυα πολιτών, τις διάφορες ανεξάρτητες κινήσεις πολιτών, τις νέες μορφές κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης, οι οποίες εκδηλώνονται διεθνώς, πάνω σε μια πολύ μεγάλη γκάμα από δραστηριότητες και ενδιαφέροντα.

Πρόκειται για ανεξάρτητες κινήσεις που ξεκινούν από θέματα, όπως των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ειρήνης και των σωστών ανθρώπινων σχέσεων και φτάνουν μέχρι τις εναλλακτικές αυτοδιαχειριζόμενες οικονομικές μονάδες, τα κινήματα της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών στις αποφάσεις, της αμφισβήτησης απέναντι στην παγκοσμιοποίηση και τη νέα τάξη πραγμάτων, της αμφισβήτησης της κρατούσας ιατρικής και της κρατούσας επιστήμης και καλύπτουν σχεδόν όλους τους τομείς της ανθρώπινης κονωνίας.

Όλοι αυτοί και οι πέντε παράγοντες δεν είναι παρά πρόδρομοι, είναι δηλαδή, δειλά-δειλά οι εκφράσεις αυτού που θα δούμε να συμβαίνει μέσα στα επόμενα χρόνια σε πολύ μαζικότερη κλίμακα.

Ποιός είναι ο στόχος όμως, αυτού του άνωθεν εξελιχτικού σχεδίου, το οποίο επιχειρείται να εφαρμοστεί, μέσω της διάχυσης των πνευματικών ενεργειών της 12ης Μαίου του 2010;

Θα μπορούσαμε να το πούμε με μια φράση ότι ο στόχος είναι να επέλθει ένας ριζικός επαναπροσανατολισμός του νοήματος ζωής των ανθρώπων, που σημαίνει πρακτικά να αλλάξει η ανθρωπότητα ως σύνολο, εκείνες τις αξίες και τις πεποιθήσεις, τις οποίες ενστερνίζεται, προκειμένου, μέσα απ’ αυτή την αλλαγή των αξιών και των πεποιθήσεων να επέλθει μια πνευματική ριζικά διαφορετική αντίληψη ζωής και κατ’ επέκταση μια ριζικά διαφορετική κοινωνική οργάνωση, η οποία θα αντανακλά αυτή την αρμονία των πνευματικών αρχών, που σημαίνει κατ’ επέκταση ότι, στη θέση των συγκεκριμένων αξιών, που κυριαρχούν σήμερα, οι οποίες βασίζονται στο νόμο της ζούγκλας, στη λατρεία του χρήματος, στην  απληστία, στον υλισμό και μάλιστα τον κυνικό υλισμό, στις σχέσεις εξάρτησης ελέγχου και επιβολής, ότι στη θέση όλων αυτών και στη θέση αυτής της περιβόητης έννοιας της ανάπτυξης, που μας αφορά και άμεσα εδώ, όπου ως ανάπτυξη νοείται μονάχα η υπερπαραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών.

Στη θέση λοιπόν όλων αυτών ο σκοπός και το σχέδιο είναι να αντικατασταθούν και να επικρατήσουν οι έννοιες της συνέργειας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, των ορθών ανθρώπινων σχέσεων, της πνευματικότητας, της γνώσης, της ψυχικής αρμονίας, που σημαίνει ότι, ακόμα και για την έννοια της ανάπτυξης θα τεθούν τελείως διαφορετικά κριτήρια.

Δεν θέλω να μακρυγορήσω σ’ αυτό, αλλά σκεφτείτε μόνο το εξής απλό, γιατί μια κοινωνία να θεωρείται αναπτυγμένη μόνο όταν παράγει χρήμα, το οποίο μάλιστα δεν ισομοιράζεται στα μέλη της κοινωνίας;

Για ποιό λόγο μια κοινωνία να μην θεωρείται αναπτυγμένη όταν παράγει γνώση και μάλιστα περισσότερο αναπτυγμένη από κείνη που παράγει χρήμα;

Για ποιό λόγο μια κοινωνία να μην θεωρείται αναπτυγμένη όταν παράγει ισορροπημένες και ισότιμες ανθρώπινες σχέσεις;

Για ποιό λόγο μια κοινωνία να μην θεωρείται αναπτυγμένη όταν παράγει τέχνη και πολιτισμό;

Για ποιό λόγο μια κοινωνία να μην θεωρείται υπεραναπτυγμένη, όταν παράγει πνευματικότητα και αγάπη και ενότητα μεταξύ των μερών της;

Απλά ερωτήματα, που είναι και απλή η απάντησή τους, εάν κανένας μπορέσει και ξεφύγει και βγει λίγο εκτός του κατεστημένου πλαισίου.

Αυτά τα απλά λοιπόν, τα οποία από τη σκοπιά της πνευματικότητας είναι λυμένα και είναι προαπαιτούμενα για να μπορέσει να οργανωθεί διαφορετικά, με βάση τις πνευματικές αρχές μια κοινωνία, είναι που θ’ αρχίσουν να βγαίνουν στο προσκήνιο καθώς ξεκινά πλέον αυτή η αντίστροφη μέτρηση.

Όπως είπαμε, αυτή η διαδικασία του μετασχηματισμού θα πάρει μια δεκαπενταετία με εικοσαετία, γιατί σε παγκόσμιο επίπεδο αυτές οι αλλαγές δεν γίνονται αναίμακτα, πρόκειται για μια πορεία, όχι μόνο δύσκολη αλλά και αβέβαιημ με την έννοια ότι θα περάσει από διαρκείς συγκρούσεις και ότι τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο.

Αυτό είναι το σχέδιο, για να είμαστε σοβαροί, αυτό εκφράζει τη θέληση των ανώτερων πνευματικών δυνάμεων, όμως υπάρχει ένας ανώτερος εξελιχτικός νόμος, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, ο οποίος δεν αφορά μόνο τον ανθρώπινο κόσμο, αλλά αφορά γενικά όλους τους λεγόμενους καρμικούς κόσμους, όλους τους κόσμους δηλαδή, μέσα στους οποίους εκφράζονται ορισμένα όντα, όπως ο γήινος καρμικός κόσμος, ο οποίος κυριαρχείται από την ανθρωπότητα. Αυτός ο νόμος λέει ότι, καμία πνευματική υπέρβαση δεν μπορεί να γίνει σε κάποιο καρμικό κόσμο όταν δεν αντανακλά και δεν αντιστοιχεί σ’ ένα απαραίτητο επίπεδο συνειδητότητας των όντων που τον κατοικούν.

Με δυο λόγια, δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στην ανθρωπότητα, εάν δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι ανθρώπινοι υποδοχείς, εάν δηλαδή δεν γίνει με βάση την ελεύθερή μας βούληση μια υπέρβαση από τους ίδιους τους ανθρώπους, έτσι ώστε το επίπεδο της συνείδησής τους να είναι τέτοιο, που να μπορεί να δεχτεί, να γειώσει και να εκφράσει πλέον στην πράξη αυτές τις ανώτερες πνευματικές ενέργειες.

Οι πνευματικές ενέργειες έχουν εκπεμφθεί, είναι εδώ, αλλά είναι ζήτημα  ευθύνης της ανθρωπότητας να γυρίσει το κουμπί και να συντονιστεί μαζί τους, που σημαίνει ν’ ανέβει ένα κλικ, ν’ ανέβει ένα στάδιο στο συνειδησιακό της επίπεδο, γι αυτό και καμία είδους αλλαγή δεν μπορεί να γίνει για μας, χωρίς εμάς, αυτό λέει ο νόμος της εξέλιξης.

Δυστυχώς το έχω ξανατονίσει, ο νομός της αντεξέλιξης βασίζεται στο ανάποδο και λέει ότι μπορείς κάλλιστα να κοροϊδέψεις κάποιον και όταν το επίπεδό του είναι άλφα, μπορείς πολύ εύκολα, χωρίς τη δική του συνειδητή συμφωνία να τον υποβιβάσεις σ’ ένα επίπεδο βήτα και ακριβώς εκεί πέρα βασίζονται και αντίθετες δυνάμεις της αντεξέλιξης, που δρουν στον πλανήτη μας, βασίζονται ακριβώς στη θέσπιση του ψέματος και ακριβώς γι αυτό το λόγο οι κυρίαρχες αξίες και οι κυρίαρχες πεποιθήσεις βασίζονται στην πλάνη.

Γιατί ο υποβιβασμός του εξελιχτικού επιπέδου ενός κόσμου, όπως είναι ο γήινος κόσμος δεν απαιτεί τη συνειδητή συμφωνία, όπως είπα των όντων που τον κατοικούν, μπορεί να γίνει εν αγνοία τους, μέσω της πλάνης.

Δυστυχώς το ανάποδο δεν γίνεται, δεν μπορεί να σε κοροϊδέψει μια ανώτερη δύναμη και ν’ ανέβεις επίπεδο, γιατί ακόμα και αν χαριστικά μας δινόντουσαν κάποιες ενέργειες και κάποιες νέες καταστάσεις, απ΄τη στιγμή που το συνειδησιακό μας επίπεδο θα ήταν κατώτερο, θα ήταν απλά θέμα χρόνου για το πότε θα ξαναγυρνούσαμε πάλι πίσω στη παλιότερη εξελιχτική μας φάση.

Έτσι δυστυχώς τίποτα δεν χαρίζεται και τίποτα δεν προαποφασίζεται, υπάρχει βοήθεια, υπάρχει το θείο σχέδιο, οι ανώτερες ενέργειες είναι εδώ, αλλά το στοίχημα για την ανθρωπότητα είναι να μπορέσει να ανοίξει, να καθαρίσει, να συντονιστεί μ’ αυτές τις ενέργειες και εκεί πέρα ακριβώς θα υπάρξει ολόκληρη σύγκρουση, η οποία θα έχει αυτόν τον ορίζοντα της δεκαπενταετίας, εικοσαετίας. Η σύγκρουση θα αφορά του πώς θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τις δυνάμεις της πλάνης, ν’ ανέβουμε συνειδησιακό επίπεδο, με όποιο κόστος κάθαρσης θα έχει αυτή η διαδικασία έτσι ώστε να μπορέσουν να γειωθούν οι πνευματικές ενέργειες στην πράξη.

Αυτή η διαδικασία, που θα αφορά όλο τον κόσμο έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο, όσο κι αν μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, τολμούμε να πούμε, γιατί τέτοιες είναι οι υπαγορεύσεις που έχουμε και μέχρι τώρα δεν έχουμε πέσει έξω, ότι σ’ αυτή τη διαδικασία του πλανητικού μετασχηματισμού, της πλανητικής αφύπνισης, έναν κυρίαρχο ρόλο θα έχει κι η Ελλάδα και αυτό φαντάζει αυτή τη στιγμή σχήμα οξύμορο, πραγματικά, γιατί ο οποιοσδήποτε δει το πλάνο, όλη την ταινία που εξελίσσεται κοντόφθαλμα, το λιγότερο που μπορεί να σκεφτεί είναι ότι, εδώ δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε, έτσι όπως είμαστε με τα δικά μας, θα κινήσουμε και τη διαδικασία και θα είμαστε μπροστά στη διαδικασία μετασχηματισμού της ανθρωπότητας;

Κι όμως, θα το έχετε παρατηρήσει κι εσείς πάρα πολλές φορές, ότι ο τρόπος με τον οποίο επενεργούν οι ανώτερες δυνάμεις και ο τρόπος με τον οποίο βρίσκουν δίοδο να περάσουν οι πνευματικές ενέργειες, μέσα στα γήινα πράγματα, πολλές φορές ξεπερνά ακόμα και την πιο ζωηρή φαντασία. Και επίσης θα έχετε παρατηρήσει πολλές φορές ότι τα πράγματα κάθε άλλο παρά γραμμικά εξελίσονται και πόσες φορές έχουν πέσει έξω στις εκτιμήσεις τους τόσοι διεθνείς αναλυτές, οι οποίοι κινούνται με μοναδικό κριτήριο τη γραμμική λογική.

Έτσι λοιπόν, φαίνεται ότι, η σημερινή κρίση την οποία περνάει η Ελλάδα, όχι μόνο ενδεχομένως δεν θα είναι εμπόδιο για το διεθνή της ρόλο, αλλά μπορεί κι απ’ ότι φαίνεται δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά είναι μια διαδικασία, την οποία περνά στη σημερινή περίοδο πρώτη η χώρα μας, μια διαδικασία απαραίτητης κάθαρσης, προκειμένου, μέσα απ’ αυτή την κάθαρση, που ασφαλώς και είναι επίπονη και θα είναι επίπονη, ν’ αναδειχθούν απ’ τη χώρα μας πρώτα, αυτές οι νέες ανθρώπινες αξίες και πεποιθήσεις και δυνάμεις και μορφές κοινωνικής οργάνωσης, που θα μπορούσαν ν’ αποτελέσουν στο μέλλον παγκόσμια πρότυπα αλλαγής.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας και στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής, γιατί εάν από τη μια πλευρά αυτό οφείλεται στα δεινά, τα οποία μας πλήττουν, από την άλλη, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο πλεονέκτημα είναι το να βρισκόμαστε στο επίκεντρο της προσοχής, όταν θ’ αρχίσει κι εδώ σε ένα-δυο χρόνια η αντίστροφη μέτρηση για τα δικά μας πράγματα και όταν θα έχουμε να επιδείξουμε πράγματι αυτές τις νέες αξίες και τη νέα αντίληψη και τους νέους τρόπους κοινωνικής οργάνωσης, μέσω των οποίων θα μπορούσε να επηρεαστεί και η υπόλοιπη Ευρώπη και κατ’ επέκταση ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Έτσι λοιπόν, μέσ’ την επόμενη διετία θα δούμε να εκδηλώνονται αυτές οι νέες διαστάσεις της νέας Ελλάδας και μέσα από τον πόνο τον οποίο θα βιώσουμε και βιώνουμε, θα παρουσιαστεί αυτή  η χρυσή ευκαιρία, για τις νέες δυνάμεις που θα προκύψουν. Ήδη, είμαστε στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής, ήδη, βλέπουμε να διαμορφώνεται ένα μεγάλο και αυθόρμητα, φιλελληνικό ρεύμα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Από τη στιγμή όμως που από τώρα, αυτό το φιλελληνικό ρεύμα είναι σε καθαρά συγκινησιακό επίπεδο, καταλαβαίνετε πόσο εύκολα, ένα κλικ είναι, όταν η Ελλάδα θα έχει προτάσεις, οι οποίες δεν θα αφορούν μόνο το ξεπέρασμα του εαυτού της, αλλά θ’ αφορούν παγκόσμιες αλλαγές, πόσο εύκολο θα είναι να περάσει και το μήνυμα της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Και στην Ελλάδα, βλέπουμε ότι μέσα απ’ την κρίση ήδη, έχουμε πολλούς προπομπούς, βλέπετε πόσες εκατοντάδες ανεξάρτητα κινήματα πολιτών έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, βλέπουμε τα δίκτυα αλληλεγγύης, βλέπουμε τα κινήματα, τώρα ήδη της διανομής των αγροτικών προϊόντων, βλέπουμε το πόσο έχει αλλάξει η νοοτροπία, ασχέτως από το τι λένε τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης, πόσο έχει αλλάξει ριζικά η νοοτροπία των Ελλήνων σε σχέση με το τι σημαίνει συμμετοχή στις αποφάσεις, σε σχέση με το πώς λειτουργούσαν τα πολιτικά κόμματα, σε σχέση με το ποιές αλλαγές θα πρέπει να γίνουν σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, που αυτή τη στιγμή μπορεί να μην μπορούν να εκφραστούν όλες αυτές οι αλλαγές που έχουν γίνει στη νοοτροπία των Ελλήνων, γιατί ακόμα υπάρχουν τα παλιά κόμματα στο προσκήνιο, αλλά μέσα στα επόμενα  χρόνια θα έχουμε καταιγιστικές αλλαγές και όχι μόνο στην Ελλάδα, γιατί όπως βλέπετε το πείραμα που συντελείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα επηρεάζει και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και βλέπετε, προσέξτε μόνο το εξής, ότι εάν η Ελλάδα μπορέσει και αντιδράσει και μπορέσει και παράξει εναλλακτική πρόταση, μια πνευματική εναλλακτική πρόταση, όπως είπαμε βασισμένη σε νέες αξίες, σε νέες πεποιθήσεις, σε νέους τρόπους κοινωνικής οργάνωσης, πόσο εύκολα θα υιοθετηθούν αυτές οι προτάσεις της Ελλάδας κατ’ αρχήν από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, οι οποίες δοκιμάζονται ήδη κι είναι τα επόμενα θύματα και πόσο κατ’ επέκταση αυτές οι καινούργιες προτάσεις θα μπορέσουν να επηρεάσουν ολόκληρη την Ευρώπη και στην συνέχεια, ολόκληρο τον πλανήτη. Στο τέλος θα δούμε η κατάσταση να αλλάζει ριζικά από την Ελλάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη και σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Έτσι λοιπόν, να είστε σίγουροι ότι, όσο δύσκολα κι αν περάσουμε αυτή τη χρονιά και ενδεχομένως και απ’ τις αρχές της επόμενης, ότι μέσα στην επόμενη διετία τα πράγματα θα έχουν αλλάξει ριζικά και χρειάζεται μια σοβαρότητα από τη δικιά μας τη μεριά γιατί ιδίως εμείς που συμμετέχουμε στον οραματισμό για την Ελλάδα αποτελούμε αγωγούς αυτών των ενεργειών, οι οποίες γειώνονται.

Έτσι λοιπόν, ο καθένας από μας στο χώρο που εκφράζεται, εκεί που βρίσκεται, οφείλει αυτό το πνευματικό ρεύμα της αλλαγής να το εκπέμπει, να το γειώνει, να το αναπαράγει και να μην υποκύπτει σ’ αυτή την αρνητική σκεπτομορφή, η οποία προσπαθεί κι επιχειρείται να καλλιεργηθεί διαρκώς απ’ όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αυτό είναι πάρα πολύ ουσιαστικό, γιατί εάν εμείς κάνουμε τόση δουλειά και παράγουμε οργανωμένα μια πολύ ισχυρή θετική σκεπτομορφή, τώρα που έχουμε ξεπεράσει την κρίσιμη μάζα, αυτή η σκεπτομορφή για να μπορέσει να γειωθεί χρειάζεται υποδοχείς οι οποίοι να την πιστεύουν, οι οποίοι να συμπεριφέρονται ανάλογα, αυτό που λέμε να συμπεριφέρονται “ως εάν” να ήταν ήδη πραγματικότητα.

Πρέπει λοιπόν να αποτινάξουμε από πάνω μας αυτό το κλίμα του αρνητισμού, ν’ αποτινάξουμε την αμφιβολία, ν’ αποτινάξουμε την απαισιοδοξία και να βοηθήσουμε, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό αυτή η θετική σκεπτομορφή να μπορέσει να εκφραστεί και στο υλικό επίπεδο.

Αυτό είναι όλο το μυστικό, τώρα πια έχουμε τη σκεπτομορφή, έχουμε την κρίσιμη μάζα, όλα είναι απλώς θέμα χρόνου, αρκεί να βάλουμε κι εμείς λίγο το χεράκι μας στην καθημερινότητα, να μπορέσουμε να συμπεριφερθούμε θετικά, να μπορέσουμε να συμπεριφερθούμε ανάλογα, ξεκινώντας από τις εκλογές που έρχονται, όπου προφανώς δεν πρόκειται να σας πούμε εμείς τι να ψηφίσετε, εννοείται, γιατί ο καθένας έχει την προσωπική του αντίληψη, αλλά όμως μιας και μιλάμε για νέες αξίες και για ανθρωπιά και για ευαισθησία, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να φροντίσουμε ώστε αυτά τα άτομα που θα ψηφίσουμε για τη νέα βουλή να μην τα ψηφίσουμε με κριτήριο του αν θα μπορέσουν να διορίσουν το παιδί μας κάπου, όπως καταλαβαίνετε, αλλά το κριτήριο να είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη αντικειμενική γνώση για ποιά απ’ αυτά τα άτομα είναι όσο το δυνατόν πιο ηθικά, διαθέτουν όσο το δυνατόν την περισσότερη ανθρωπιά, την περισσότερη τιμιότητα, την περισσότερη ικανότητα, με δυο λόγια να προσπαθήσουμε να ψηφίσουμε με αξιοκρατικά κριτήρια και αντίθετα, πρόσωπα και θεσμούς που ξέρουμε ότι, αποδεδειγμένα μας έχουν σκάψει το λάκκο όλα αυτά τα χρόνια ασφαλώς να τα στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, που έλεγε κι ο μακαρίτης ο Αντρέας ο Παπανδρέου.

Γιατί συνειδητή στάση σημαίνει ψηφίζω με κριτήριο τις αξίες μου και τις πεποιθήσεις μου. Άρα, δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας, ψηφίζουμε με βάση τις αξίες μας, ούτε κάνουμε συμβιβασμούς και εκπτώσεις στα οράματα που έχουμε για την καινούργια Ελλάδα, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον καθένα από μας, γιατί ασφαλώς είναι προσωπική μας υπόθεση το μέσα από ποιό πολιτικό κόμμα ή μέσα από ποιόν άνθρωπο θεωρούμε ότι αυτές οι πεποιθήσεις που έχουμε και οι αξίες μας, ότι μπορούν να εκφραστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όμως να επιμείνουμε στο να ψηφίσουμε αξιοκρατικά, χωρίς να βάλουμε νερό στο κρασί μας και στο κάτω-κάτω της γραφής αν νιώσουμε ότι δεν μας εκφράζει τίποτα, ας το εκφράσουμε ακόμα κι αυτό, μέχρι να προκύψουν αυτά τα καινούργια σχήματα, στην επόμενη διετία που θα αντανακλούν πιο πιστά αυτή την αλλαγή η οποία συντελείται στην συνείδηση όλων των Ελλήνων αυτή τη στιγμή.

Έτσι λοιπόν, προσπαθούμε στην καθημερινότητα να γειώνουμε αυτές τις πνευματικές ενέργειες και επειδή η όλη αυτή προσπάθεια της αλλαγής υποβοηθείται και από κάποιες ανώτερες πνευματικές δυνάμεις, όσο περισσότερο ανεβαίνει και η ενασχόληση με τα πνευματικά στη χώρα μας, τόσο περισσότερο βοηθάμε στο να γειώνονται αυτές οι πνευματικές ενέργειες. Γι αυτό το λόγο στρέψτε και την προσοχή σας προς την πνευματική ενατένιση και προς την πνευματική πρακτική με όποιο τρόπο ο καθένας από σας έχει εξοικειωθεί και θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος, μα είναι η προσευχή, μα είναι ο διαλογισμός ή η ενατένιση πάνω στα πνευματικά θέματα, ο καθένας  με τον τρόπο που νομίζει, αρκεί η προσοχή μας, γιατί είναι θέμα πόλωσης της προσοχής, να είναι στραμμένη προς τα πνευματικά θέματα, ζητώντας, αιτώντας τη βοήθεια, την παροχή ελέους και χάρητος άνωθεν.

Αυτός είναι κι ο λόγος που πέρα απ’ τον οραματισμό για την Ελλάδα έχουμε αρχίσει και δραστηριοποιούμαστε και στις εσωτερικές διαδρομές, που είναι η εσωτερική εργασία και πέρα από την Αθήνα έχουν ξεκινήσει και στη Θεσσαλονίκη, έχουν ξεκινήσει και στην Πάτρα και οπουδήποτε αλλού μας καλέσουν θα προσπαθήσουμε ν’ ανταποκριθούμε να πάμε.

Αλλά πέρα απ’ αυτό, όπως είπα ο καθένας από σας στην καθημερινότητά του ας είναι στραμμένος άνωθεν, με όποιον τρόπο θεωρεί καλύτερο.

Στον επόμενο οραματισμό, που θα γίνει στις 24 Ιουνίου, θα προσπαθήσουμε ν’ αναφερθούμε και πιο συγκεκριμένα ακόμα στις νέες αξίες και στους νέους τρόπους κοινωνικής οργάνωσης, που βλέπουμε ότι θ’ αναπτυχθούν στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσει κι ο καθένας από μας να συμβάλλει όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί στην οργάνωση αυτής της νέας κατάστασης.

Μέχρι τότε, ας προσπαθήσουμε να έχουμε μια θετική και μια πνευματική στάση απέναντι στα πράγματα γιατί θα είναι κάτι ανεκτίμητο ως προς τη γείωση της σκεπτομορφής τώρα που έχουμε το πλεονέκτημα να έχουμε υπερβεί την κρίσιμη μάζα.

Προτού περάσουμε στον οραματισμό, επειδή βλέπω ότι πέρα από την Αθήνα συμμετέχουν πλέον πάρα πολλοί άνθρωποι σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας, αυτή τη φορά είμαστε πάνω από εξήντα διαφορετικές περιοχές από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο θα έλεγα.

Χρειαζόμαστε λοιπόν φαντάζομαι κάποιες σύντομες διευκρινίσεις για όσους συμμετέχουν για πρώτη φορά, αλλά και για τον καλύτερο συντονισμό μας.

Πρώτον, η διαδικασία του οραματισμού για την Ελλάδα είναι μια διαδικασία δυναμικής εκπομπής ενεργειών.

Άρα, δεν είναι μια διαδικασία όπου αφηνόμαστε, όπου χαλαρώνουμε, όπου χανόμαστε, αλλά αντίθετα είναι μια διαδικασία στην οποία πρέπει να είμαστε σε πλήρη εγρήγορση και να συμμετέχουμε συνειδητά, χωρίς να αφαιρεθούμε, αν είναι δυνατόν, ούτε δευτερόλεπτο. Είναι μια διαδικασία, όπου για να εκπέμψουμε δυναμικά πρέπει να είμαστε παρόντες.

Δεύτερο, εφ’ όσον πρόκειται για μια ομαδική διαδικασία, τη στιγμή που την κάνουμε, δεν είμαστε ούτε με σταυρωμένα τα χέρια, ούτε με σταυρωμένα τα πόδια, είμαστε με ανοιχτά τα πόδια και τα χέρια ακουμπισμένα πάνω στους μηρούς, σαν την καλύτερη στάση, έτσι ώστε να μην κλείνουμε το κύκλωμα της ενέργειας, να είναι ανοιχτό εφ’ όσον μιλάμε για ομαδική διαδικασία.

Τρίτον, για να μην παραξενεύονται όσοι την κάνουν για πρώτη φορά αυτή τη διαδικασία, βλέπετε ότι ξεκινά από μια πολύ σύντομη χαλάρωση και μετά περνά από τα τέσσερα αρχετυπικά στοιχεία, τα οποία απεικονίζονται μ’ ένα λιβάδι, με μια λίμνη, μ’ ένα βουνό και με τον ήλιο ψηλά. Αυτό το πέρασμα από τα τέσσερα αρχετυπικά στοιχεία, έχει τον εξής στόχο. Έχοντας υπερβεί μέσω της χαλάρωσης κατ’ αρχήν το σωματικό επίπεδο, τα τέσσερα αρχετυπικά στοιχεία στη συνέχεια συμβολίζουν το χώρο της ζωτικής δύναμης, που μας περιβάλλει, συμβολίζουν την ενέργεια, συμβολίζουν το συναίσθημα και συμβολίζουν την διάνοια.

Έτσι λοιπόν, υπερβαίνοντας κι αυτές τις τέσσερις ποιότητες, αυτού του πιο χαμηλού επιπέδου, που υπάρχει πάνω απ’ το υλικό, φτάνουμε στο μπλε του αιθέρα, όπου ακριβώς βρισκόμαστε σ’ ένα υψηλό επίπεδο, σε επίπεδο δημιουργίας, απ’ όπου μπορούμε χωρίς τον θόρυβο, χωρίς τη νόθευση των κατώτερων πεδίων, να μπορούμε να εκπέμψουμε από εκεί ψηλά, όσο το δυνατόν πιο ανόθευτες πνευματικές ενέργειες, γι αυτό το λόγο αυτή η διαδικασία της ανόδου έχει μεγάλη σημασία.

Από κει λοιπόν, από το μπλε του αιθέρα, απεικονίζουμε τη γη κάτω, ψηλά οραματιζόμαστε το αρχέτυπο της Ελλάδας, το οποίο επειδή ορισμένοι αναρωτιούνται τι μπορεί να είναι, πολύ απλά το αρχέτυπο της Ελλάδας εκφράζει αυτό το πνευματικό της κομμάτι, αυτό το ανώτερο πνευματικό της μέρος, που εκφράζει τον ανώτερο δρόμο της, δηλαδή η βέλτιστη εξελιχτικά πορεία της χώρας μας, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο σύμφωνη με το ανώτερο πνευματικό της μέρος.

Αυτό το αρχέτυπο προφανώς δεν το έχουμε μορφοποιήσει, ο καθένας το απεικονίζει όπως θέλει, μπορεί να το απεικονίσει μ’ ένα εκτυφλωτικό φως, με μια συγκεκριμένη μορφή, δεν έχει σημασία, αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε όλοι συντονισμένοι και να γνωρίζουμε όμως ότι, αυτό το φωτεινό πράγμα, το οποίο εκπέμπει από ψηλά είναι το ανώτερο πνευματικό στοιχείο των Ελλήνων και εκφράζει τον ανώτερο εξελιχτικά δρόμο της Ελλάδας, τον άριστο δηλαδή, το βέλτιστο στις παρούσες συνθήκες. Από κει και πέρα στη διαδικασία του οραματισμού τρία πράγματα παίζουν ρόλο, το ένα είναι η συγκέντρωση της προσοχής, να είναι συγκεντρωμένη η προσοχή μας, γιατί με τη συγκέντρωση της προσοχής εξασφαλίζεται η σταθερότητα της σκεπτομορφής, την οποία παράγουμε.

Το δεύτερο είναι η απεικόνιση αυτών που φανταζόμαστε, η απεικόνιση έχει κι αυτή τη σημασία της, τον κρίσιμο ρόλο της, γιατί απ’ την απεικόνιση εξασφαλίζεται η πιστότητα αυτών που θα συμβούν, δεν μπορείς άλλο πράγμα να σκέφτεσαι κι άλλο ν’ απεικονίζεις, καλό θα είναι, όταν  λοιπόν αναφερόμαστε σε μια θετική έννοια και λέμε φερ’ ειπείν ότι εξασφαλίζεται η φιλία, που ήδη βλέπετε ότι έχει αρχίσει και λειτουργεί απ’ τον οραματισμό, ότι εξασφαλίζεται η φιλία κι η συμπαράσταση φερ’ ειπείν των χωρών του εξωτερικού, απέναντι στην Ελλάδα, εκείνη τη στιγμή οραματιζόμαστε οκαθένας με τον τρόπο του κάτι αντίστοιχο.

Τρίτον, η ψυχική ενέργεια, ένας τρίτος παράγων είναι ότι, εκτός απ’ τη συγκέντρωση και την απεικόνιση με τη βοήθεια της φαντασίας μας, χρειάζεται να εκπέμπουμε και ψυχική ενέργεια, με την έννοια του ενθουσιασμού δηλαδή, γιατί η ψυχική ενέργεια είναι το καύσιμο των σκεπτομορφών.

Όταν φαντάζεσαι κάτι ξεψυχισμένα δεν μπορείς να το φορτίσεις, μένει χωρίς ψυχή, θα πρέπει άρα να προσπαθούμε να ζούμε τα συναισθήματα αυτά, τα οποία περιγράφονται στο κείμενο, γιατί ζώντας τα συναισθήματα αυτά είναι ο τρόπος που φορτίζουμε τη σκεπτομορφή και της δίνουμε τη δύναμη να ταξιδέψει και στην πορεία να υλοποιηθεί.

Αυτά και σαν σύντομες οδηγίες, από δω και πέρα ξεχνάμε την ομιλία, γιατί πρέπει να εξασφαλίσουμε μια παύση κι ένα κενό για να μπορέσουμε να εκπέμψουμε σωστά, περνάμε σε σιωπή και ξεκινάμε τη διαδικασία του οραματισμού.

Σημαντική Σημείωση: Η γενικότερη ενασχόληση με τον τομέα της πνευματικότητας, καθώς και η συμμετοχή στις διαφόρων ειδών λεγόμενες «διαλογιστικές» ή «ενεργειακές» ασκήσεις, ενίοτε είναι καλύτερα να αποφεύγονται από άτομα που πάσχουν από σοβαρές ψυχικές και νευρολογικές νόσους, σοβαρές παθήσεις του κυκλοφορικού, των ενδοκρινών αδένων κ.ά.
Ως εκ τούτου, πληροφορίες, γνώσεις και ασκήσεις που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας σε οποιαδήποτε μορφή (κείμενο, εικόνα, βίντεο κ.λπ.) αποτελούν μέρος ενημερωτικού υλικού μέσω αρθρογραφίας, εργαστηρίων, εκδηλώσεων ή οποιαδήποτε άλλης δραστηριότητας του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ και πρέπει να θεωρούνται καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Οπότε εναπόκειται στην κρίση και την προσωπική ευθύνη του καθενός η απόφαση για συμμετοχή ή εφαρμογή, η οποία πάντως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι προήλθε από προτροπή ή ενθάρρυνσή μας.
Επιπλέον, τυχόν πρακτικές ασκήσεις ή οδηγίες θεραπευτικής υποστήριξης που αναφέρονται μέσω της ιστοσελίδας μας σε οποιαδήποτε μορφή, των εκδηλώσεων και κάθε άλλου τύπου δραστηριοτήτων μας, ρητά συμπεριλαμβανομένων των εργαστηρίων και κάθε τύπου εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποκαθιστούν την πρέπουσα ιατρική αγωγή, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο ανάλογης ειδικότητας ιατρός.

Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.