Αποκριάτικη Απόδραση του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ

 

Παραδοσιακή Αποκριάτικη Απόδραση του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ

με τον Στάμο Στίνη

Τύρναβος – Μετέωρα – Λάρισα – Τρίκαλα – Μεταξοχώρι

 

Παρασκευή 16/2, Σάββατο 17/2, Κυριακή 18/2 και Δευτέρα 19/2/2018

Ένα τετραήμερο γεμάτο διασκέδαση και πνευματική ανάταση

 

Φίλες και φίλοι του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ,

Με πολύ αγάπη και χαρά σας προσκαλούμε να περάσουμε μαζί το τελευταίο τετραήμερο της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας, με ορμητήριο διαμονής μας το ξενοδοχείο Grand Hotel στη Λάρισα

Κατά την παραμονή μας θα επισκεφτούμε τον ισχυρό ενεργειακό χώρο των Μετεώρων, καθώς και το Μεταξοχώρι Αγιάς, όπου δίδαξε ο Κοσμάς ο Αιτωλός και όπου θα δούμε τον βράχο που «άνοιξε» σηματοδοτώντας την έναρξη εκπλήρωσης των προφητειών του!
Θα ξεναγηθούμε στα αξιοθέατα της Λάρισας και θα παρακολουθήσουμε την παραδοσιακή αποκριάτικη παρέλαση αρμάτων στον Τύρναβο, όπως και τα ιδιαίτερα δρώμενα της Καθαρής Δευτέρας.
Και βέβαια, θα συμμετάσχουμε σε ειδικό διαλογισμό και ομαδική ενεργειακή πρακτική, πάντα στο πνεύμα των ημερών!

 

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής: 


Παρασκευή 16/2

17:00      Αναχώρηση με πούλμαν από το Σύνταγμα

Άφιξη στη Λάρισα / Ξενοδοχείο Grand Hotel

Δείπνο

 

Σάββατο 17/2

Ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, στον λόφο Μεζούρλο, λειτουργεί από το 2015 σε σύγχρονο κτίριο. Για πρώτη φορά, εκτίθενται πάνω από 2000 αντικείμενα – ευρήματα ανασκαφών από τους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, αλλά και αντικείμενα από δωρεές και επαναπατρισμό αρχαιοτήτων. Η μόνιμη έκθεση περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά δείγματα του πολιτισμού της Θεσσαλίας, που οργανώνονται σε 11 ενότητες από τα προϊστορικά μέχρι τα νεότερα χρόνια.

Εκδρομή Καλαμπάκα – Μετέωρα – Τρίκαλα

Επίσκεψη στο επιβλητικό τοπίο των Μετεώρων, με συχνές στάσεις για περπάτημα, θέαση και φωτογραφίες σε μοναδικά σημεία! Ξενάγηση σε δύο μοναστήρια, Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου και Ι. Μ. Ρουσάνου (ή Ι. Μ. Αγ. Στεφάνου), επίσκεψη σε Μουσεία και εκθέσεις που ρίχνουν φως σε ποικίλες πτυχές της μοναστικής πολιτείας.
Στη συνέχεια, ελεύθερος χρόνος και γεύμα στη γραφική πόλη της Καλαμπάκας (ή στο χωριό Καστράκι), με θέα τους μετεωρίτικους βράχους. Τέλος, καφές και ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της γραφικής πόλης των Τρικάλων.

Επιστροφή στη Λάρισα, ξεκούραση και δείπνο…

 

Κυριακή 18/2

Περιπατητική περιήγηση «Οι μικρές ιστορίες μιας μεγάλης πόλης»

Στα πλαίσια της περιήγησης, μικρές ιστορίες γύρω από την πόλη της Λάρισας και τα μνημεία του ιστορικού κέντρου θα ρίξουν φως σε ιδιαίτερες πτυχές της διαχρονικής πορείας της. Από το αρχαίο θέατρο και την παλαιοχριστιανική βασιλική, το μπεζεστένι και το οθωμανικό τζαμί, όλα τα μνημεία συνδέονται μεταξύ τους το ποτάμι και τον κάμπο, τους ανθρώπους και τα ιστορικά γεγονότα, τα έθιμα και τις διατροφικές συνήθειες σε μία πρωτότυπη περιήγηση!

Εκδρομή στο Μεταξοχώρι Αγιάς

Σε μικρή απόσταση από τη Λάρισα, βρίσκεται το Μεταξοχώρι Αγιάς, ένας παραδοσιακός οικισμός με πλούσια ιστορία και φυσική ομορφιά, κάτω από τη σκιά του Κισσάβου. Ερειπωμένα και αναστηλωμένα αρχοντικά, το παλιό Παρθεναγωγείο και μεταβυζαντινές εκκλησίες συνθέτουν ένα γραφικό τοπίο και μία απολαυστική εκδρομή. Εδώ θα επισκεφτούμε και τον βράχο του Κοσμά Αιτωλού και θα μιλήσουμε για τις Προφητείες…

Συμμετοχή στην αποκριάτικη παρέλαση αρμάτων στον Τύρναβο!

Φαγητό σε παραδοσιακό εστιατόριο με μουσική και γλέντι!

 

Δευτέρα 19/2 (Καθαρή Δευτέρα)

Συμμετοχή στα καταπληκτικά, διεθνούς ενδιαφέροντος, παραδοσιακά δρώμενα του Τυρνάβου (Μπουρανί κλπ)!

Αναχώρηση για επιστροφή στην Αθήνα

 

Κόστος συμμετοχής: 250 ευρώ το δίκλινο και 310 ευρώ το μονόκλινο δωμάτιο.

Το κόστος περιλαμβάνει τη διαμονή για τρεις νύχτες με πρωινό, όλες τις μετακινήσεις με πούλμαν, όλες τις ξεναγήσεις, την είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και τη συμμετοχή στον διαλογισμό και τις ενεργειακές πρακτικές.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολή 50% το αργότερο μέχρι την Κυριακή 28/1/18!
κα Χρύσα Παναγοπούλου, τηλ.: 6932-209232, e-mail: chrypana@hotmail.com

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

*