Εργαστήριο Καλλιτεχνικής Ανακύκλωσης από το ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ Ηρακλείου Κρήτης

Φίλοι και φίλες,

Σας ενημερώνουμε οτι το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, ώρα 17.30-19.30 θα πραγματοποιηθεί Εργαστήριο Καλλιτεχνικής Ανακύκλωσης με ελεύθερη είσοδο στο χώρο της Καλλιγνωσίας, Βι.ΠΕ. Ηρακλείου, οδός Α, Κτίριο KARTA, 3ος όροφος , απέναντι από τις επιχειρήσεις “Βενέρης” και “Καράτζης”.

Διοργανώνεται από τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου Συνειδητότητας Κρήτης στα πλαίσια της προσπάθειας να αναδειχθούν καλές πρακτικές για μια καλύτερη ζωή. Έχει στόχο την ενημέρωση για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και την ευαισθητοποίηση στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών με όμορφες χειροτεχνικές κατασκευές.

Εισηγήτρια θα είναι η Όλγα Χρήστου, Δρ. χημικός μηχανικός με πολυετή επαγγελματική ενασχόληση σε θέματα περιβάλλοντος, διαχείρισης απορριμμάτων και κυκλικής οικονομίας.

Στο εργαστήριο αυτό θα διδάξει την τεχνική κατασκευής λωρίδων  συγκεκριμένων προδιαγραφών από χαρτί περιοδικών, οι οποίες έχουν πολλές εφαρμογές στη χειροτεχνία της ανακύκλωσης. Στη συνέχεια με τις λωρίδες αυτές οι συμμετέχοντες θα πλέξουν ένα εύκολο, αλλά εντυπωσιακό καλαθάκι, κατάλληλο για κάθε χρήση.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν: ψαλίδι, χάρακα, κόλλα στικ, συρραπτικό, σελοτέηπ, περιοδικό με ολοσέλιδες εικόνες (προαιρετικά).

Σας περιμένουμε με πολλή χαρά για ένα δημιουργικό απόγευμα.

Στη διάθεσή σας για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση στα τηλ.: 6943299295 και 6994446509

Με εκτίμηση
Για την “Καλλιγνωσία”
Σοφία Καλαϊτζάκη
Σύμβουλος αυτοβελτίωσης
Life Coach

Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας (ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ.)
Το ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ είναι ο Νο1 φορέας στον χώρο της Αυτογνωσίας, της Πνευματικότητας, της Αυτοβελτίωσης, της Ολιστικής Θεραπευτικής και της Συνειδητής Δημιουργίας, έχοντας στο ενεργητικό του τη διοργάνωση πολυάριθμων εργαστηρίων, εκδρομών, εκδηλώσεων κλπ, καθώς και τη συγκρότηση τακτικών ομάδων εργασίας ανά την Ελλάδα. www.padisy.gr

Βιογραφικό σημείωμα της εισηγήτριας
Η  Όλγα Χρήστου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο Ηράκλειο. Είναι Δρ. Χημικός Μηχανικός με σπουδές σε Ελλάδα και Γερμανία. Έχει εργαστεί επί δεκαετίες στην μελέτη και κατασκευή έργων προστασίας περιβάλλοντος και διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων ως στέλεχος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ). Τα θέματα αυτά έχει διδάξει επίσης σε σπουδαστές του ΤΕΙ Κρήτης και σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης ενηλίκων.
Κατά τα τελευταία έτη προωθεί την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας σε οικοτεχνική κλίμακα, διδάσκοντας ιδέες και τεχνικές για την κατασκευή χρήσιμων αντικειμένων τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά στο Εργαστήριο Δημιουργικής Ανακύκλωσης για ενήλικες, το οποίο επιμελείται και παρουσιάζει εθελοντικά υπό την αιγίδα του ΕΣΔΑΚ.
Παράλληλα, κάνει ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία και συλλόγους, προβάλλοντας πρακτικές που μπορούν να συμβάλουν στην βελτίωση της ανακύκλωσης και στην πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

*