ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

 

Μια συνηθισμένη εκδρομή θα μετατραπεί σε ανεπανάληπτη εμπειρία για την επτάχρονη Σοφία. Μέσα σε ένα καταπράσινο και μαγευτικό περιβάλλον, γεμάτο φως, νερά, δέντρα και ζωή, τα στοιχειακά της φύσης θα αναλάβουν να ξεναγήσουν το μικρό κορίτσι στον μαγικό τους κόσμο. Νύμφες, συλφίδες και νηρηίδες αναλαμβάνουν ρόλο δασκάλου για χάρη της και της μαθαίνουν την αξία όλων των εκδηλώσεων της ζωής, τον σωστό τρόπο συνύπαρξης με τα υπόλοιπα όντα και τον σεβασμό που οφείλουμε στη μεγάλη αυτή οικογένεια, που μας φιλοξενεί όλους. Στην αγνή καρδιά της Σοφίας και στην καθαρή ματιά της, θα ξεδιπλωθούν αθέατες διαστάσεις του κόσμου και η εικόνα μιας ανυπέρβλητης δημιουργίας. Και μέσα από όλα αυτά και αυτή, ακόμα, η ίδια η ουσία της ζωής.

Πρόκειται για ένα «προχωρημένο» παιδικό διήγημα, που δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά. Ή, πιο σωστά, απευθύνεται και σε παιδιά, προσβλέποντας σε μια γενιά με εντελώς αναθεωρημένη οπτική σχετικά με την προσωπική θέση του καθενός από εμάς στο γενικότερο σύνολο.

Αποσπάσματα από το βιβλίο

…“Μακάρι να ήταν και ο δικός μου κόσμος σαν τον δικό σας”, είπε η Σοφία. “Εκεί που ζω εγώ, οι ζαβολιές θεωρούνται παιδιάστικη ανωριμότητα και οι περισσότεροι από τους μεγάλους είναι σοβαροί και καθωσπρέπει. Μόνο στα παιδιά επιτρέπεται να γελούν με την καρδιά τους αλλά και αυτό όχι για πολλή ώρα. Οι μεγάλοι κουράζονται εύκολα από τη φασαρία των παιδιών.”

…“Γι αυτό δεν είναι εύκολο να μας δουν οι μεγάλοι.”, απάντησε η συλφίδα. “Αν κάποιος δεν νώσει όπως νιώθουν τα παιδιά, πώς να υπερβεί τους περιορισμούς που έχει ο κόσμος σας; Έχει όμως να κάνει και με την καθαρότητα της καρδιάς, που σπάνια συναντάς σε μεγάλους και με τη γαλήνη του νου. Κυρίως, όμως, με την πίστη. Οι μεγάλοι πιστεύουν μόνο σε όσα βλέπουν με τα μάτια τους και έχουν ξεχάσει ότι μερικά πράγματα μπορεί να τα δει κανείς μόνο με τα μάτια της ψυχής”.

…“Οι άνθρωποι, λογαριάζετε τη φύση για περιουσιακό σας στοιχείο”, είπε αυστηρά η νηρηίδα. “Νομίζει η αφεντιά σας ότι είστε ανώτεροι από όλα τα πλάσματα, επειδή περπατάτε όρθιοι, επειδή μπορείτε να πείτε τις σκέψεις σας με λόγια, επειδή μπορείτε να σχεδιάσετε μηχανές και να βρείτε εξαιρετικούς τρόπους να βλάψετε τα υπόλοιπα πλάσματα, μαζί και τους συνανθρώπους σας..¨ ¨..Δεν καταλαβαίνετε ότι τα πάντα στο φυσικό περιβάλλον είναι ζωντανά και καθετί υπάρχει, σκέφτεται και αισθάνεται με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Και ότι όλα παίρνουν το δικό τους μερίδιο από τη Μία και Μοναδική Ζωή. Τη Μία Ζωή που διέπει τα πάντα και εκφράζεται μέσα από τα πάντα.”.

Διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία:

  • READ (Θεσσαλονίκη) 2310 221169
  • ΙΑΝΟΣ (Αθήνα – Θεσσαλονίκη)
  • ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ (Αθήνα – Θεσσαλονίκη)
  • ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ (Θεσσαλονίκη) 2310 252888
  • ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΣ (Αθήνα) 210 5902400
  • BOOKS PLUS (Αθήνα) 210 3222300

 

Εάν επιθυμείτε, μοιραστείτε το!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

*