Επτά Προτάγματα για μια Παγκόσμια Κοινωνία του Καλού

Η πανδημία του κορωνοϊού, με τις σοβαρότατες επιπτώσεις που επιφέρει στη ζωή όλων μας, στέλνει μία τελευταία προειδοποίηση, θέτοντάς μας επιτακτικά την ανάγκη για μια άμεση και συνολική παγκόσμια αλλαγή προτού να είναι πολύ αργά. Τα συσσωρευμένα διεθνή προβλήματα είναι τεράστια – στα πεδία της οικονομίας, της ειρήνης, της ενέργειας, της διατροφής, της κοινωνίας, του περιβάλλοντος. Για να αποφευχθεί μία επικείμενη πλανητική καταστροφή πρέπει να ξεπεραστούν οι «παιδικές ασθένειες» της ανθρωπότητας μέσω μίας συνολικής επανεκκίνησης του πολιτισμού μας.

Μπροστά στην κρισιμότητα των περιστάσεων, πάρθηκε μία πρωτοβουλία από ορισμένους συνειδητούς πολίτες του κόσμου. Πολίτες μη-επώνυμους, μη-κομματικοποιημένους, που δεν εξυπηρετούν κανενός είδους συμφέροντα. Αλλά πολίτες συνειδητοποιημένους που δεν εφησυχάζουν και διαθέτουν σημαντική εμπειρία στους τομείς της κοινωνικής δράσης και της προσωπικής ανάπτυξης.

Έτσι συντάχθηκε ένα κείμενο που θέτει επτά βασικά προτάγματα. Επτά επιτακτικούς στόχους για μια συνολική επανεκκίνηση της ανθρωπότητας. Άμεσος στόχος είναι να διαδοθεί αυτό το κείμενο σε όλες τις γλώσσες, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γαίας.

Σε καλούμε να μην μιζεριάσεις και να παραβλέψεις τυχόν εγωισμούς ή μικρο-διαφωνίες σου με αυτά τα προτάγματα. Αυτό που προέχει είναι η ευθυγράμμιση όλης της ανθρωπότητας προς έναν κοινό στόχο. Επίσης, παρακαλούμε να μην σταθούν εμπόδιο στη διάδοση αυτού του κειμένου η –προφανής– αδυναμία άμεσης υλοποίησης των προταγμάτων του και η –επίσης προφανής– ανάγκη για περαιτέρω εξειδίκευση των τρόπων με τους οποίους αυτά θα επιτευχθούν. 

Θα ακολουθήσει σύντομα η ίδρυση ενός παγκόσμιου φορέα συντονισμού των συνειδητών πολιτών του κόσμου για την προώθηση, εξειδίκευση και υλοποίηση αυτών των προταγμάτων.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι η επίτευξη των επτά προταγμάτων του ακόλουθου κειμένου, όπως και κάθε άλλου εξειδικευμένου στόχου που μπορεί να προκύψει μελλοντικά, θα επιδιωχθεί –αποκλειστικά και μόνο– μέσω νόμιμων, ειρηνικών, ανοιχτών και δημοκρατικών μέσων και διαδικασιών. 

Εάν, λοιπόν, επικροτείς σε γενικές γραμμές το παρόν κείμενο, αντίγραψέ το από την αρχή του και αναμετάδωσέ το με κάθε δυνατό μέσο. Σε όσες γλώσσες μπορείς, σε όλο τον κόσμο! Και παρότρυνε όλες τις επαφές σου να το διαδώσουν και αυτές με τον ίδιο τρόπο. 

Αρχίζει…

Επτά επιτακτικά Προτάγματα για τα οποία πρέπει όλοι να στρατευτούμε:

1. Κλείσιμο των εργαστηρίων κατασκευής βιολογικών, χημικών και ηλεκτρονικών όπλων. Κλείσιμο των πολεμικών βιομηχανιών. Εγκαθίδρυση παγκόσμιας ειρήνης με καθολικό αφοπλισμό.

2. Παγκόσμια διαγραφή χρεών και απαγόρευση του έντοκου δανεισμού και της μόχλευσης. Κατάργηση του χρηματιστηριακού τζόγου. Επιστροφή στην πραγματική οικονομία.

3. Εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης, καθώς και υγειονομικής και κοινωνικής περίθαλψης για όλους τους ανθρώπους του κόσμου. Κατάργηση της ακραίας οικονομικής ανισότητας.

4. Παύση κάθε δραστηριότητας που καταστρέφει το οικοσύστημα. Απαγόρευση των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων και των τεχνολογιών τροποποίησης καιρού. Απαγόρευση της χρήσης βλαβερών χημικών ουσιών στα τρόφιμα. Καθολική στροφή προς τη βιολογική γεωργία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

5. Απόλυτος σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Απαγόρευση της παρακολούθησης των πολιτών και των τεχνολογιών ελέγχου του νου (mind control). Θέσπιση δημοψηφισμάτων και δομών Άμεσης Συμμετοχικής Δημοκρατίας για εκλογή κυβερνήσεων, δικαστών και κρατικών λειτουργών. Επανίδρυση όλων των διεθνών οργανισμών, με εκλογή των μελών τους απευθείας από την παγκόσμια κοινότητα.

6. Κατοχύρωση δικαιώματος για ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση στην Παιδεία και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα για όλους τους ανθρώπους του κόσμου. Διαρκής, δια βίου επιμόρφωση για όλους.

7. Κατοχύρωση δικαιώματος για ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση όλων των ανθρώπων του κόσμου σε πολιτειακές δομές διαρκούς εκπαίδευσης στην αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση και την πνευματική ανάπτυξη.

Τα Προτάγματα και σε άλλες γλώσσες!

ΑΓΓΛΙΚΗ
ΓΑΛΛΙΚΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ
ΑΡΑΒΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΗ

Συζητήσεις για τα Προτάγματα

Εάν επιθυμείτε, μοιραστείτε το!