Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
Ιανουάριος
Ιανουάριος
Ιανουάριος
Ιανουάριος
Ιανουάριος
1
 • ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ
  21:00 -23:59
  01/02/20

  Το Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας και ο Στάμος Στίνης σας καλούν στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ για να μοιραστούμε αγάπη, διασκέδαση, εκπλήξεις, δώρα και να ανταλλάξουμε ευχές για:

  – 2020 αγκαλιές αγάπης
  – 2020 ευλογίες χαράς
  – 2020 χρυσές ευκαιρίες μοιράσματος
  – 2020 αφυπνίσεις
  – 2020 άλματα συν-δημιουργίας
  – 2020 έξυπνες λύσεις
  – 2020 σημαντικές στιγμές
  – 2020 ανταλλαγές κρυστάλλινης αγάπης
  – 2020 λόγους να υπηρετούμε τον καλό αγώνα
  – 2020 αφορμές να εκφράσουμε τα ταλέντα και τις ομορφιές τις ψυχής μας
  – 2020 λόγους που είμαστε τυχεροί
  – 2020 αφορμές να πούμε “Σ’αγαπώ”…!!!

  Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, στις 9 το βράδυ,
  στο “ΚΙΟΥΠΙ” – Παπαδιαμαντοπούλου 128, Ζωγράφου

  Κόστος 12 ευρώ χωρίς τα ποτά

  Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής με sms στο τηλ 6972072326

  Σας περιμένουμε!!!

2
 • ΣΕΙΡΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ & ΘΕΟΓΟΝΙΑ” – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
  18:00 -20:00
  02/02/20

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  Κυριακή 2 ΦΕΒ 2020 ώρα προσέλευσης 18:00
  στην αίθουσα ΠΑΔΙΣΥ στην οδό Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, μετρό Αμπελοκηποι.
  Διπλη ομιλία.
  1η σύντομη παρουσίαση της μεθόδου Tam Healing System:
  και βιωματική ασκηση,απο την κ. ΑΡΙΑΔΝΗ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ
  Η νέα επαναστατική εναλλακτική θεραπεία που κατακτά τον κόσμο! Το Tam Healing System έχει την επίσημη έγκριση του Κέντρου Έρευνας του Χάρβαρντ, του πανεπιστημίου Virginia Commonwealth University, αναφέροντας τα οφέλη της εφαρμογής του βάση έρευνας καθώς και του Spaulding Rehab Hospital όπου κάθε εβδομάδα εφαρμόζονται εκεί θεραπείες του συστήματος σε ασθενείς
  Στο τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει δωρεάν θεραπεία εξισορρόπησης και ξεμπλοκάρισματος των τσάκρας μέσω της μεθόδου Tong Ren.
  /………………………..………………………………………………………/
  2H Ομιλία με θέμα Κοσμογονία & θεογονία (ο Θεος ο Κόσμος ο Άνθρωπος)
  Τα αρχέγονα ερωτήματα που απασχολούν τον Έλληνα άνθρωπο, ειδομένα μέσα από την αρχαία μας παράδοση και την ελληνική κοσμοθέαση, με τη βοήθεια των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων. Μια ξενάγηση στις απαρχές του σύμπαντος και όχι μόνον.
  Το Σύμπαν και τι προ αυτού;
  Ο Θεός.
  Το σημείον “Μηδέν” χώρου-χρόνου.
  Η δημιουργία, η εξέλιξη, το σύμπαν μας/ο κόσμος μας, ο γαλαξίας μας, ο ήλιος μας, το ηλιακό σύστημα, η Γαία μας, οι πλανήτες, η σελήνη μας.
  Ο άνθρωπος, πώς δημιουργήθηκε, η εξέλιξή του στον χρόνο και οι καινοφανείς δοξασίες του Ησιόδου, άλλες παλαιές και σύγχρονες σκέψεις και αντιλήψεις επιστημόνων και ερευνητών.
  Και το Μέλλον;
  Προσέγγιση των μυστηρίων και μάλιστα των Ελευσινίων.
  Το Παδισυ συνεχίζοντας την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσίας στην κοινωνία κάνει προσπάθεια διάχυσης της κρυμμένης αρχαίας γνώσης διοργανώνει την
  Κυριακή 2 ΦΕΒ 2020 ώρα προσέλευσης 18:00
  στην αίθουσα ΠΑΔΙΣΥ στην οδό Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, μετρό Αμπελοκηποι.
  ομιλία με θέμα
  Κοσμογονία & θεογονία (ο Θεος ο Κόσμος ο Άνθρωπος)
  Ομιλητές
  Αμπατζής Κων. μελετητής αρχαίας ελληνικής γραμματείας, μεταφραστής αρχαίων κειμένων κ ερμηνευτής της πυθαγόρειας Αρμονίας των Σφαιρών και
  ο κ. Γεώργιος Μπεγιέτης -ιστορικός ερευνητής με ιδιαίτερες έρευνες στην παλαιοαρχαιολογία και μυθολογία-
  θα μας μιλήσουν για την Αρχαία Ελληνική θεογονία & κοσμογονία στα πλαίσια της μη συμβατικής ιστορίας και μέσα από την Ελληνικη Κοσμοθέαση,παράδοση και μυθιστορία.
  ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΉ ΙΣΤΟΡΊΑ.

  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  Παρακαλούμε, προωθείστε σε όποιον πιστεύετε ότι ενδιαφέρεται.
  Στόχος μας είναι η διάδοση της κρυμμένης αρχαίας γνώσης για τον ελληνικό πολιτισμό από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, σαν ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας!
  Επίσης, εάν κάποιος ομιλητής ενδιαφέρεται να συνδράμει ας επικοινωνήσει με το παρακάτω τηλέφωνο.

  Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής: 6985583448

3
4
5
6
7
 • «ΕΥ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ» – Κύκλος Μαθημάτων Ελληνικής Φιλοσοφίας
  19:00 -21:00
  07/02/20

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Αγαπητοί Φίλοι της Φιλοσοφίας,

  Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στα μαθήματα Ελληνικής Φιλοσοφίας, που θα λαμβάνουν χώρα κάθε Παρασκευή 19:00 – 21:00 μμ., στην διεύθυνση Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου 160, Αθήνα (χώρος του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ, ισόγειο)με διδάσκουσα την Δρ. Αθηνά Δ. Πόταρη, στο πλαίσιο του Κύκλου Σπουδών ΕΥ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ.

  Αυτήν την εβδομάδα θα συνεχίσουμε την σπουδή μας εις τον Πλατωνικό διάλογο “Φαίδρος” (ή περί Καλού, Ηθικός), ένα από τα μεγαλύτερα λυρικά αριστουργήματα του Φιλοσόφου, το οποίο διαπραγματεύεται σπουδαία φιλοσοφικά ζητήματα όπως η ψυχή ~ η ουσία και η ανατομία της, η θεϊκή της προέλευση και η συμπαντική της πορεία, ο έρωτας και ο λόγος.

  Έχοντας εξετάσει την ουσία της ψυχής, αυτή την εβδομάδα θα εμβαθύνουμε την μελέτη μας εξετάζοντας το είδος, την δομή και την “ανατομία” της. Συγκεκριμένα, θα μελετήσουμε την τριαδική δομή της ψυχής, όπως αυτή αλληγορικώς και τόσο γλαφυρώς! παρουσιάζεται από τον Φιλόσοφο μέσω της γνωστής αλληγορίας του Ηνιόχου και του Άρματος της ψυχής (κυρίως 253d – 255d). Το ζήτημα αυτό αποκαλύπτει σπουδαίες διαστάσεις για την έμπρακτη εφαρμογή αυτής της υπέροχης γνώσης στην καθημερινή μας ζωή: γνωρίζοντας τα μέρη ή τις διαφορετικές δυνάμεις της ψυχής μας, μαθαίνοντας να αναγνωρίζουμε, και κατόπιν να εναρμονίζουμε, την αρσενική και θηλυκή πόλωση και ποιότητες εντός ημών, σταδιακώς καθιστάμεθα ικανοί να γίνουμε κύριοι του ψυχικού μας Άρματος, καπετάνιοι της ψυχής και της ζωής μας, επιλέγοντας την καλλιέργεια της αρετής, της ωραιότητας και της ισορροπίας που επιτρέπουν στο είναι μας να θυμηθεί την θεϊκή καταγωγή του ~ και να την απολαύσει!

  Κατόπιν αιτήματος κατά την διάρκεια της διαλεκτικής μας, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην σημασία της θηλυκής δυνάμεως της ψυχής μας, τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να επανασυνδεθούμε μαζί της, την σπουδαιότητά της επανενεργοποίησής της και την εναρμόνισή της με το άρρεν μέρος της ψυχικής και γνωστικής μας δυνάμεως.

  Στόχος των μαθημάτων Φιλοσοφίας είναι η σπουδή της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφικής Παράδοσης ως μίας βιωματικής ατραπού γνώσης και προσέγγισης του Εὖ Ζῆν. Σύμφωνα με τους Έλληνες φιλοσόφους, η φιλοσοφία δεν αποτελεί έναν γνωστικό κλάδο που μελετάται απλώς θεωρητικώς, αλλά, πρωτίστως, μία μορφή ζωντανής σοφίας που εφαρμόζεται πρακτικώς: η Φιλοσοφία είναι ένα ζωντανό μονοπάτι, ένας τρόπος ζωής, ο οποίος, εκκινώντας από, αλλά και καταλήγοντας εις, το γνώθι σαυτόν, οδηγεί τον άνθρωπο στην γνώση εννοούμενη ως ζωντανό βίωμα και συνειδητότητα, και, συνεπώς, στην επίτευξη του απώτατου στόχου του ανθρωπίνου βίου: το Εὖ ζῆν∙ δηλαδή, μία ζωή πλήρη ευδαιμονίας, πληρότητας, γαλήνης και ελευθερίας.

  Ο κύκλος σπουδών στην Ελληνική Φιλοσοφία προσεγγίζει την μελέτη των αρχαίων στοχαστών – όπως, κυρίως, Ηράκλειτος, Πυθαγόρας, Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης, Πρόκλος, Πλωτίνος, Δαμάσκιος, κ.α. – μέσα από την προοπτική και το ζητούμενο της έμπρακτης εφαρμογής τους. Τα μαθήματά μας είναι πρωτίστως βιωματικά, προσφέροντας μία φιλοσοφική παιδεία όπου η εμβριθής επιστημονική μελέτη συμπληρώνεται από την έμπρακτη προσέγγιση και την διερεύνηση των τρόπων εφαρμογής της στην καθημερινότητά μας, στις σχέσεις μας, τις δράσεις μας, την συνειδητότητά μας ~ τον τρόπο που βιώνουμε τον εαυτό μας και την ζωή. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν μελετάμε μόνον την ιστορία και την θεωρία της Φιλοσοφίας, αλλά, επιπλέον, τις μεθόδους της ουσιαστικής πρακτικής της ως συνειδησιακής έκφρασης και λειτουργίας, ως μονοπάτι προσωπικής και συλλογικής ευδαιμονίας.

  Στο μάθημά μας θα συνεχίσουμε την διερεύνηση των εν λόγω θεματικών μέσα από τον πλούτο της Ελληνικής Φιλοσοφικής Παράδοσης, σχετίζοντας την διερεύνησή μας ως προς τις βιωματικές διαστάσεις αυτών στην καθημερινή μας ζωή, καθώς και την διαλεκτική τους προσέγγιση μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων.

  Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση philathenea@gmail.com ή στο τηλ. 6985583448.

  Καλή έμπνευση και καλή αντάμωση σε όλους!

  ~ * ~

  Δομή και Οργάνωση Μαθημάτων

  Ο κύκλος μαθημάτων αποτελείται από εβδομαδιαία μαθήματα διάρκειας 2 ωρών (κατά προσέγγισιν), ημέρα Παρασκευή, ώρα 19:00 – 21:00 μμ., κατά την διάρκεια των οποίων θα μελετάμε συγκεκριμένα κειμενικά αποσπάσματα Αρχαίων Φιλοσόφων, αγγίζοντας ένα ευρύ φάσμα κεντρικών ζητημάτων της Ελληνικής Φιλοσοφίας. Κάθε μάθημα θα περιλαμβάνει μία σύντομη παρουσίαση των βασικών θεμάτων της εβδομάδας, η οποία θα συνεχίζει με την καθοδηγούμενη συζήτηση και ανάλυση των ιδεών, των επιχειρημάτων και των πρακτικών τους εφαρμογών μέσω ασκήσεων, καθώς και τη βοήθεια δημιουργικών μεθόδων και δευτερευόντων πηγών.

  Σε κάθε μάθημα θα διαβάζουμε επιλεγμένα χωρία από το πρωτότυπο κείμενο στα Αρχαία Ελληνικά τα οποία θα συν-στοχαζόμαστε και θα ερμηνεύουμε, καλλιεργώντας έτσι παράλληλα τις γραμματικές και ετυμολογικές μας γνώσεις καθώς και μια πιο στενή σχέση με την Αρχαία μας γλώσσα, εντρυφώντας με μεθοδικότητα, λεπτομέρεια και επιστημονική κατάρτιση στα προς εξέτασιν κείμενα, συνδυάζοντας την αναλυτική αυτή μελέτη με στοχαστική πρακτική. Η έρευνά μας θα ολοκληρώνεται με διαλογιστική πρακτική και ερωτήσεις- απαντήσεις με σκοπό την βιωματική κατανόηση και εμπειρία των υπό εξέτασιν ιδεών.

  Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση ή στο 6985583448.

8
9
 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Ισχυρή Προστασία – Ενεργειακή Πανοπλία!»
  10:00 -13:30
  09/02/20

  Πνευματικό εργαστήριο με τον Στάμο Στίνη -εκδότη, φυσικού, ολιστικού θεραπευτή, πνευματικού δασκάλου- την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 10:00 με θέμα: «Ισχυρή Προστασία – Ενεργειακή Πανοπλία!».

  Αίθουσα «Καλλιγνωσία», ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, Είσοδος Βιομηχανικής Ζώνης, Οδός Α, Κτήριο KARTA, 3ος όροφος, Ηράκλειο.

  Όλη η γνώση και οι πρακτικές για είμαστε προστατευμένοι από αρνητικές ενέργειες, αρρώστιες, ατυχήματα, δυσάρεστες καταστάσεις και τοξικούς ανθρώπους.

  Πληροφορίες: 6943299295

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • ΣΕΙΡΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ & ΘΕΟΓΟΝΙΑ” – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
  18:00 -20:00
  09/02/20

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  Κυριακή 9 ΦΕΒ 2020 ώρα προσέλευσης 18:00
  στην αίθουσα ΠΑΔΙΣΥ στην οδό Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, μετρό Αμπελοκηποι.
  Διπλη ομιλία.
  1η σύντομη παρουσίαση της τράπουλας ΤΑΡΩ
  βουτιά στο Υποσυνείδητο που τα ξέρει ΌΛΑ, από την κ. ΡΙΖΟΥ (Kaly Rizou)
  /………………………..………………………………………………………/
  2H Ομιλία με θέμα Κοσμογονία & θεογονία (ο Θεος ο Κόσμος ο Άνθρωπος)
  Τα αρχέγονα ερωτήματα που απασχολούν τον Έλληνα άνθρωπο, ειδομένα μέσα από την αρχαία μας παράδοση και την ελληνική κοσμοθέαση, με τη βοήθεια των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων. Μια ξενάγηση στις απαρχές του σύμπαντος και όχι μόνον.
  Το Σύμπαν και τι προ αυτού;
  Ο Θεός.
  Το σημείον “Μηδέν” χώρου-χρόνου.
  Η δημιουργία, η εξέλιξη, το σύμπαν μας/ο κόσμος μας, ο γαλαξίας μας, ο ήλιος μας, το ηλιακό σύστημα, η Γαία μας, οι πλανήτες, η σελήνη μας.
  Ο άνθρωπος, πώς δημιουργήθηκε, η εξέλιξή του στον χρόνο και οι καινοφανείς δοξασίες του Ησιόδου, άλλες παλαιές και σύγχρονες σκέψεις και αντιλήψεις επιστημόνων και ερευνητών.
  Και το Μέλλον;
  Προσέγγιση των μυστηρίων και μάλιστα των Ελευσινίων.
  Το Παδισυ συνεχίζοντας την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσίας στην κοινωνία κάνει προσπάθεια διάχυσης της κρυμμένης αρχαίας γνώσης διοργανώνει την
  Κυριακή 2 ΦΕΒ 2020 ώρα προσέλευσης 18:00
  στην αίθουσα ΠΑΔΙΣΥ στην οδό Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, μετρό Αμπελοκηποι.
  ομιλία με θέμα
  Κοσμογονία & θεογονία (ο Θεος ο Κόσμος ο Άνθρωπος)
  Ομιλητές
  Αμπατζής Κων. μελετητής αρχαίας ελληνικής γραμματείας, μεταφραστής αρχαίων κειμένων κ ερμηνευτής της πυθαγόρειας Αρμονίας των Σφαιρών και
  ο κ. Γεώργιος Μπεγιέτης -ιστορικός ερευνητής με ιδιαίτερες έρευνες στην παλαιοαρχαιολογία και μυθολογία-
  θα μας μιλήσουν για την Αρχαία Ελληνική θεογονία & κοσμογονία στα πλαίσια της μη συμβατικής ιστορίας και μέσα από την Ελληνικη Κοσμοθέαση,παράδοση και μυθιστορία.
  ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΉ ΙΣΤΟΡΊΑ.

  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  Παρακαλούμε, προωθείστε σε όποιον πιστεύετε ότι ενδιαφέρεται.
  Στόχος μας είναι η διάδοση της κρυμμένης αρχαίας γνώσης για τον ελληνικό πολιτισμό από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, σαν ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας!
  Επίσης, εάν κάποιος ομιλητής ενδιαφέρεται να συνδράμει ας επικοινωνήσει με το παρακάτω τηλέφωνο.

  Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής: 6985583448

10
11
12
 • ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
  18:30 -20:30
  12/02/20

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Νέο Ακαδημαϊκό Έτος Μύησης στην αρχαία ελληνική πνευματική και φιλοσοφική Παράδοση των Αγγελιαφόρων του Φωτός.

  Δίδεται από τον Στάμο Στίνη όλη η διδασκαλία των Αγγελιαφόρων του Φωτός, με πλήρη θεωρία και πρακτικές, σε 38 δίωρα μαθήματα, από τις 25 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι και τις 8 Ιουλίου 2020.

  Κάθε Τετάρτη 6:30 – 8:30 μ.μ. με αναλυτική σε βάθος θεωρία και προχωρημένες αυτογνωσιακές, διαλογιστικές, ενεργειακές και θεραπευτικές πρακτικές.

  Η παρακολούθηση γίνεται και on line  –σε απευθείας σύνδεση– για όσους βρίσκονται εκτός Αθηνών.

  Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των 38 μαθημάτων με όλη τη διδακτέα ύλη ΕΔΩ

  Πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής: 6972072326

   

 • Η 213η ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Αντιμετωπίζοντας τους τοξικούς ανθρώπους – Μέρος Α’»
  21:00 -22:00
  12/02/20

  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

  Εσωτερικές Διαδρομές Online με τον Στάμο Στίνη: Η διαδικτυακή εκπομπή του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ, με βαθιές θεωρητικές αναλύσεις, ειδικές διαλογιστικές πρακτικές και αποστολές θετικής ενέργειας. Συμμετέχουν εκλεκτοί καλεσμένοι. 

  Παρουσιάζονται οι βασικοί τύποι τοξικού ατόμου και οι τακτικές αντιμετώπισής τους.
  Η εκπομπή περιλαμβάνει ένθετο της Άννης Λιναρδάκη με θέμα τις Αλκυονίδες Μέρες.

  Συντονίσου κάθε Τετάρτη στις 21:00

  Πληροφορίες: 697-2072326

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…

13
14
 • «ΕΥ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ» – Κύκλος Μαθημάτων Ελληνικής Φιλοσοφίας – Πλάτωνος Φαίδρος, Περί Έρωτος
  19:00 -21:00
  14/02/20

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Αγαπητοί Φίλοι της Φιλοσοφίας,

  Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στα μαθήματα Ελληνικής Φιλοσοφίας, που θα λαμβάνουν χώρα κάθε Παρασκευή 19:00 – 21:00 μμ., στην διεύθυνση Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου 160, Αθήνα (χώρος του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ, ισόγειο)με διδάσκουσα την Δρ. Αθηνά Δ. Πόταρη, στο πλαίσιο του Κύκλου Σπουδών ΕΥ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ.

  Αυτήν την εβδομάδα (Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020) θα συνεχίσουμε την σπουδή μας εις τον Πλατωνικό διάλογο “Φαίδρος” (ή περί Καλού, Ηθικός), ένα από τα μεγαλύτερα λυρικά αριστουργήματα του Φιλοσόφου, το οποίο διαπραγματεύεται σπουδαία φιλοσοφικά ζητήματα όπως η ψυχή ~ η ουσία και η ανατομία της, η θεϊκή της προέλευση και η συμπαντική της πορεία, ο έρωτας και ο λόγος.

  Έχοντας κατά τις προηγούμενες εβδομάδες διερευνήσει το θέμα της Ψυχής, αυτή την εβδομάδα κεντρικό θέμα της διαλεχτικής μας θα αποτελέσει η συναφής στην ψυχή ένεργεια και έννοια του Έρωτος. Ειδικά ημέρες όπως αυτή των ‘ερωτευμένων’, οι άνθρωποι ομιλούν και περιστρέφονται γύρω από το θέμα του έρωτος ωσάν κάτι γνώριμο και, ακόμη, αναγκαίο. Όμως τι στ’ αλήθεια είναι Έρως; Σε τι συνίσταται αυτή η πανίσχυρη, διαχρονική και αρχέγονη Δύναμις, την οποία οι Έλληνες εξυμνούν ως Θεϊκή; Γιατί ο έρωτας έχει την δύναμη να αγγίξει την ψυχή μας τόσο βαθειά, τόσο μύχια, μεταμορφωτικά και επαναστατικά όσο τίποτε άλλο; Γιατί οι Έλληνες θεώρησαν τον Έρωτα ως το κάλλιστο, τάχιστο και πλέον αρμόζων μονοπάτι για την φιλοσοφική αφύπνιση; Γιατί η Δασκάλα του Σωκράτη, η Διοτίμα, τον δίδαξε πως η μύηση στα “ερωτικά” είναι η σπουδαιότερη για την φιλοσοφική μας παιδεία και την επιτυχή έκβαση της φιλοσοφικής μας εντελέχειας; Επίσης, με βάση την θεωρία που διατυπώνεται εις τον Φαίδρο, θα γνωρίσουμε την Σωκρατική διδασκαλία σχετικά με το πως και γιατί ερωτευόμαστε. Ποια είναι η “ανατομία” του έρωτα; Δια μέσου ποιων “μηχανισμών” το ρεύμα του έρωτος αγγίζει την ψυχή μας και γιατί αυτό το άγγιγμα είναι κάτι που όλοι οι άνθρωποι διαχρονικώς και αρχετυπικώς επιζητούνε;

  Με βάση τους διαλόγους Φαίδρος και Συμπόσιο, καθώς και αναφορές στην Ορφική Θεογονία, στο μάθημά μας θα διερευνήσουμε τα παραπάνω θέματα μέσα από την οπτική της Ελληνικής Φιλοσοφίας, καθώς και την αξία που φέρει η μύηση στην έννοια και την ουσία του αληθινού έρωτα για κάθε ον που θέλει να βιώσει αληθινά έναν έρωτα όπως η ψυχή από πάντοτε τον φανταζόταν *ή απλώς θυμόταν: έναν Έρωτα θεϊκό, ακλόνητο, απελευθερωτικό και ελεύθερο!

  Στόχος των μαθημάτων Φιλοσοφίας είναι η σπουδή της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφικής Παράδοσης ως μίας βιωματικής ατραπού γνώσης και προσέγγισης του Εὖ Ζῆν. Σύμφωνα με τους Έλληνες φιλοσόφους, η φιλοσοφία δεν αποτελεί έναν γνωστικό κλάδο που μελετάται απλώς θεωρητικώς, αλλά, πρωτίστως, μία μορφή ζωντανής σοφίας που εφαρμόζεται πρακτικώς: η Φιλοσοφία είναι ένα ζωντανό μονοπάτι, ένας τρόπος ζωής, ο οποίος, εκκινώντας από, αλλά και καταλήγοντας εις, το γνώθι σαυτόν, οδηγεί τον άνθρωπο στην γνώση εννοούμενη ως ζωντανό βίωμα και συνειδητότητα, και, συνεπώς, στην επίτευξη του απώτατου στόχου του ανθρωπίνου βίου: το Εὖ ζῆν∙ δηλαδή, μία ζωή πλήρη ευδαιμονίας, πληρότητας, γαλήνης και ελευθερίας.

  Ο κύκλος σπουδών στην Ελληνική Φιλοσοφία προσεγγίζει την μελέτη των αρχαίων στοχαστών – όπως, κυρίως, Ηράκλειτος, Πυθαγόρας, Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης, Πρόκλος, Πλωτίνος, Δαμάσκιος, κ.α. – μέσα από την προοπτική και το ζητούμενο της έμπρακτης εφαρμογής τους. Τα μαθήματά μας είναι πρωτίστως βιωματικά, προσφέροντας μία φιλοσοφική παιδεία όπου η εμβριθής επιστημονική μελέτη συμπληρώνεται από την έμπρακτη προσέγγιση και την διερεύνηση των τρόπων εφαρμογής της στην καθημερινότητά μας, στις σχέσεις μας, τις δράσεις μας, την συνειδητότητά μας ~ τον τρόπο που βιώνουμε τον εαυτό μας και την ζωή. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν μελετάμε μόνον την ιστορία και την θεωρία της Φιλοσοφίας, αλλά, επιπλέον, τις μεθόδους της ουσιαστικής πρακτικής της ως συνειδησιακής έκφρασης και λειτουργίας, ως μονοπάτι προσωπικής και συλλογικής ευδαιμονίας.

  Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση philathenea@gmail.com ή στο τηλ. 6985583448.

  Καλή έμπνευση και καλή αντάμωση σε όλους!

  ~ * ~

  Δομή και Οργάνωση Μαθημάτων

  Ο κύκλος μαθημάτων αποτελείται από εβδομαδιαία μαθήματα διάρκειας 2 ωρών (κατά προσέγγισιν), ημέρα Παρασκευή, ώρα 19:00 – 21:00 μμ., κατά την διάρκεια των οποίων θα μελετάμε συγκεκριμένα κειμενικά αποσπάσματα Αρχαίων Φιλοσόφων, αγγίζοντας ένα ευρύ φάσμα κεντρικών ζητημάτων της Ελληνικής Φιλοσοφίας. Κάθε μάθημα θα περιλαμβάνει μία σύντομη παρουσίαση των βασικών θεμάτων της εβδομάδας, η οποία θα συνεχίζει με την καθοδηγούμενη συζήτηση και ανάλυση των ιδεών, των επιχειρημάτων και των πρακτικών τους εφαρμογών μέσω ασκήσεων, καθώς και τη βοήθεια δημιουργικών μεθόδων και δευτερευόντων πηγών.

  Σε κάθε μάθημα θα διαβάζουμε επιλεγμένα χωρία από το πρωτότυπο κείμενο στα Αρχαία Ελληνικά τα οποία θα συν-στοχαζόμαστε και θα ερμηνεύουμε, καλλιεργώντας έτσι παράλληλα τις γραμματικές και ετυμολογικές μας γνώσεις καθώς και μια πιο στενή σχέση με την Αρχαία μας γλώσσα, εντρυφώντας με μεθοδικότητα, λεπτομέρεια και επιστημονική κατάρτιση στα προς εξέτασιν κείμενα, συνδυάζοντας την αναλυτική αυτή μελέτη με στοχαστική πρακτική. Η έρευνά μας θα ολοκληρώνεται με διαλογιστική πρακτική και ερωτήσεις- απαντήσεις με σκοπό την βιωματική κατανόηση και εμπειρία των υπό εξέτασιν ιδεών.

  Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση ή στο 6985583448.

15
16
 • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η Ελληνική Διδασκαλία του Δέντρου της Ζωής»
  10:00 -16:00
  16/02/20

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Διήμερο Εργαστήριο Υψηλού Επιπέδου στην Αθήνα με τον Στάμο Στίνη -εκδότη, φυσικό, ολιστικό θεραπευτή και πνευματικό δάσκαλο- με θέμα: «Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ».
  Το απόλυτο Διάγραμμα Ροής Ενεργειών που δόθηκε άνωθεν ως δώρο στην ανθρωπότητα και περιέχει όλους τους Νόμους του Σύμπαντος και όλη τη Γνώση για Πνευματική Αφύπνιση και Συνειδητή Κατασκευή Πραγματικότητας.

  Σάββατο & Κυριακή 15-16/2/2020, στην αίθουσα του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ (Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου).

  Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: 697-2072326, e-mail: m.zaxaropoulou@hotmail.com

  Περισσότερα
 • ΣΕΙΡΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ & ΘΕΟΓΟΝΙΑ” – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
  18:00 -20:00
  16/02/20

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  ARXAIA KEIMENA

  Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  Κυριακή 16 ΦΕΒ 2020 ώρα προσέλευσης 18:00
  στην αίθουσα ΠΑΔΙΣΥ στην οδό Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, μετρό Αμπελοκηποι.
  Διπλη ομιλία.
  Παρουσίαση της  μεθόδου του CHIA MANTAK για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  Ομιλητής: ΔΩΡΟΘΕΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ (DOROTHEOS MOURATIDIS)
  /………………………..………………………………………………………/
  2H Ομιλία με θέμα Κοσμογονία & θεογονία (ο Θεος ο Κόσμος ο Άνθρωπος)
  Τα αρχέγονα ερωτήματα που απασχολούν τον Έλληνα άνθρωπο, ειδομένα μέσα από την αρχαία μας παράδοση και την ελληνική κοσμοθέαση, με τη βοήθεια των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων. Μια ξενάγηση στις απαρχές του σύμπαντος και όχι μόνον.
  Το Σύμπαν και τι προ αυτού;
  Ο Θεός.
  Το σημείον “Μηδέν” χώρου-χρόνου.
  Η δημιουργία, η εξέλιξη, το σύμπαν μας/ο κόσμος μας, ο γαλαξίας μας, ο ήλιος μας, το ηλιακό σύστημα, η Γαία μας, οι πλανήτες, η σελήνη μας.
  Ο άνθρωπος, πώς δημιουργήθηκε, η εξέλιξή του στον χρόνο και οι καινοφανείς δοξασίες του Ησιόδου, άλλες παλαιές και σύγχρονες σκέψεις και αντιλήψεις επιστημόνων και ερευνητών.
  Και το Μέλλον;
  Προσέγγιση των μυστηρίων και μάλιστα των Ελευσινίων.
  Το Παδισυ συνεχίζοντας την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσίας στην κοινωνία κάνει προσπάθεια διάχυσης της κρυμμένης αρχαίας γνώσης διοργανώνει την
  Κυριακή 2 ΦΕΒ 2020 ώρα προσέλευσης 18:00
  στην αίθουσα ΠΑΔΙΣΥ στην οδό Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, μετρό Αμπελοκηποι.
  ομιλία με θέμα
  Κοσμογονία & θεογονία (ο Θεος ο Κόσμος ο Άνθρωπος)
  Ομιλητές
  Αμπατζής Κων. μελετητής αρχαίας ελληνικής γραμματείας, μεταφραστής αρχαίων κειμένων κ ερμηνευτής της πυθαγόρειας Αρμονίας των Σφαιρών και
  ο κ. Γεώργιος Μπεγιέτης -ιστορικός ερευνητής με ιδιαίτερες έρευνες στην παλαιοαρχαιολογία και μυθολογία-
  θα μας μιλήσουν για την Αρχαία Ελληνική θεογονία & κοσμογονία στα πλαίσια της μη συμβατικής ιστορίας και μέσα από την Ελληνικη Κοσμοθέαση,παράδοση και μυθιστορία.
  ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΉ ΙΣΤΟΡΊΑ.

  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  Παρακαλούμε, προωθείστε σε όποιον πιστεύετε ότι ενδιαφέρεται.
  Στόχος μας είναι η διάδοση της κρυμμένης αρχαίας γνώσης για τον ελληνικό πολιτισμό από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, σαν ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας!
  Επίσης, εάν κάποιος ομιλητής ενδιαφέρεται να συνδράμει ας επικοινωνήσει με το παρακάτω τηλέφωνο.

  Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής: 6985583448

17
18
19
 • ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
  18:30 -20:30
  19/02/20

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Νέο Ακαδημαϊκό Έτος Μύησης στην αρχαία ελληνική πνευματική και φιλοσοφική Παράδοση των Αγγελιαφόρων του Φωτός.

  Δίδεται από τον Στάμο Στίνη όλη η διδασκαλία των Αγγελιαφόρων του Φωτός, με πλήρη θεωρία και πρακτικές, σε 38 δίωρα μαθήματα, από τις 25 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι και τις 8 Ιουλίου 2020.

  Κάθε Τετάρτη 6:30 – 8:30 μ.μ. με αναλυτική σε βάθος θεωρία και προχωρημένες αυτογνωσιακές, διαλογιστικές, ενεργειακές και θεραπευτικές πρακτικές.

  Η παρακολούθηση γίνεται και on line  –σε απευθείας σύνδεση– για όσους βρίσκονται εκτός Αθηνών.

  Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των 38 μαθημάτων με όλη τη διδακτέα ύλη ΕΔΩ

  Πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής: 6972072326

   

 • Η 214η ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Αντιμετωπίζοντας τους τοξικούς ανθρώπους – Μέρος Β’»
  21:00 -22:00
  19/02/20

  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

  Εσωτερικές Διαδρομές Online με τον Στάμο Στίνη: Η διαδικτυακή εκπομπή του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ, με βαθιές θεωρητικές αναλύσεις, ειδικές διαλογιστικές πρακτικές και αποστολές θετικής ενέργειας. Συμμετέχουν εκλεκτοί καλεσμένοι. 

  Παρουσιάζονται οι βασικοί τύποι τοξικού ατόμου και οι τακτικές αντιμετώπισής τους.
  Η εκπομπή περιλαμβάνει ένθετο της Άννης Λιναρδάκη με θέμα τις 9 Μούσες στην Αρχαιότητα.

  Συντονίσου κάθε Τετάρτη στις 21:00

  Πληροφορίες: 697-2072326

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…

20
21
 • «ΕΥ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ» – Κύκλος Μαθημάτων Ελληνικής Φιλοσοφίας
  19:00 -21:00
  21/02/20

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Αγαπητοί Φίλοι της Φιλοσοφίας,

  Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στα μαθήματα Ελληνικής Φιλοσοφίας, που θα λαμβάνουν χώρα κάθε Παρασκευή 19:00 – 21:00 μμ., στην διεύθυνση Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου 160, Αθήνα (χώρος του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ, ισόγειο)με διδάσκουσα την Δρ. Αθηνά Δ. Πόταρη, στο πλαίσιο του Κύκλου Σπουδών ΕΥ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ.

  Στόχος των μαθημάτων Φιλοσοφίας είναι η σπουδή της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφικής Παράδοσης ως μίας βιωματικής ατραπού γνώσης και προσέγγισης του Εὖ Ζῆν. Σύμφωνα με τους Έλληνες φιλοσόφους, η φιλοσοφία δεν αποτελεί έναν γνωστικό κλάδο που μελετάται απλώς θεωρητικώς, αλλά, πρωτίστως, μία μορφή ζωντανής σοφίας που εφαρμόζεται πρακτικώς: η Φιλοσοφία είναι ένα ζωντανό μονοπάτι, ένας τρόπος ζωής, ο οποίος, εκκινώντας από, αλλά και καταλήγοντας εις, το γνώθι σαυτόν, οδηγεί τον άνθρωπο στην γνώση εννοούμενη ως ζωντανό βίωμα και συνειδητότητα, και, συνεπώς, στην επίτευξη του απώτατου στόχου του ανθρωπίνου βίου: το Εὖ ζῆν∙ δηλαδή, μία ζωή πλήρη ευδαιμονίας, πληρότητας, γαλήνης και ελευθερίας.

   

  Ο κύκλος σπουδών στην Ελληνική Φιλοσοφία προσεγγίζει την μελέτη των αρχαίων στοχαστών – όπως, κυρίως, Ηράκλειτος, Πυθαγόρας, Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης, Πρόκλος, Πλωτίνος, Δαμάσκιος, κ.α. – μέσα από την προοπτική και το ζητούμενο της έμπρακτης εφαρμογής τους. Τα μαθήματά μας είναι πρωτίστως βιωματικά, προσφέροντας μία φιλοσοφική παιδεία όπου η εμβριθής επιστημονική μελέτη συμπληρώνεται από την έμπρακτη προσέγγιση και την διερεύνηση των τρόπων εφαρμογής της στην καθημερινότητά μας, στις σχέσεις μας, τις δράσεις μας, την συνειδητότητά μας ~ τον τρόπο που βιώνουμε τον εαυτό μας και την ζωή. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν μελετάμε μόνον την ιστορία και την θεωρία της Φιλοσοφίας, αλλά, επιπλέον, τις μεθόδους της ουσιαστικής πρακτικής της ως συνειδησιακής έκφρασης και λειτουργίας, ως μονοπάτι προσωπικής και συλλογικής ευδαιμονίας.

  Στο μάθημά μας θα συνεχίσουμε την διερεύνηση των εν λόγω θεματικών μέσα από τον πλούτο της Ελληνικής Φιλοσοφικής Παράδοσης, σχετίζοντας την διερεύνησή μας ως προς τις βιωματικές διαστάσεις αυτών στην καθημερινή μας ζωή, καθώς και την διαλεκτική τους προσέγγιση μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων.

  Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση philathenea@gmail.com ή στο τηλ. 6985583448.

  Καλή έμπνευση και καλή αντάμωση σε όλους!

  ~ * ~

  Δομή και Οργάνωση Μαθημάτων

  Ο κύκλος μαθημάτων αποτελείται από εβδομαδιαία μαθήματα διάρκειας 2 ωρών (κατά προσέγγισιν), ημέρα Παρασκευή, ώρα 19:00 – 21:00 μμ., κατά την διάρκεια των οποίων θα μελετάμε συγκεκριμένα κειμενικά αποσπάσματα Αρχαίων Φιλοσόφων, αγγίζοντας ένα ευρύ φάσμα κεντρικών ζητημάτων της Ελληνικής Φιλοσοφίας. Κάθε μάθημα θα περιλαμβάνει μία σύντομη παρουσίαση των βασικών θεμάτων της εβδομάδας, η οποία θα συνεχίζει με την καθοδηγούμενη συζήτηση και ανάλυση των ιδεών, των επιχειρημάτων και των πρακτικών τους εφαρμογών μέσω ασκήσεων, καθώς και τη βοήθεια δημιουργικών μεθόδων και δευτερευόντων πηγών.

  Σε κάθε μάθημα θα διαβάζουμε επιλεγμένα χωρία από το πρωτότυπο κείμενο στα Αρχαία Ελληνικά τα οποία θα συν-στοχαζόμαστε και θα ερμηνεύουμε, καλλιεργώντας έτσι παράλληλα τις γραμματικές και ετυμολογικές μας γνώσεις καθώς και μια πιο στενή σχέση με την Αρχαία μας γλώσσα, εντρυφώντας με μεθοδικότητα, λεπτομέρεια και επιστημονική κατάρτιση στα προς εξέτασιν κείμενα, συνδυάζοντας την αναλυτική αυτή μελέτη με στοχαστική πρακτική. Η έρευνά μας θα ολοκληρώνεται με διαλογιστική πρακτική και ερωτήσεις- απαντήσεις με σκοπό την βιωματική κατανόηση και εμπειρία των υπό εξέτασιν ιδεών.

  Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση ή στο 6985583448.

22
23
 • Ομιλία και βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Κοσμοενεργειακή θεραπευτική» – Αρχαία γνώση και εναλλακτικές θεραπευτικές μέθοδοι σήμερα.
  19:00 -21:00
  23/02/20

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Therapia

  Το ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ συνεχίζοντας την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσίας στην κοινωνία, κάνει προσπάθεια διάχυσης της κρυμμένης αρχαίας γνώσης και διοργανώνει κάθε Κυριακή σειρά ομιλιών με σχετικά θέματα.

  Αυτήν την Κυριακή και ώρα 19:00, στην αίθουσα του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ στην Αθήνα – Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου 160 (στο ύψος του Λαϊκού νοσοκομείου), θα γίνει ομιλία με θέμα:
  «Οι αρχαίες θεραπευτικές μεθόδοι και παρουσίαση της Κοσμοενεργειακής μεθόδου αυτογνωσίας & αυτοϊασης με βιωματική ασκηση».

  Ομιλητής Χρήστος Κεραμυδάς, Σύμβουλος Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού N.L.P. και ερευνητής ολιστικών μεθόδων ορθής διαβίωσης (ΕΥ ΖΗΝ)
  Είσοδος ελεύθερη αφού δηλώσετε συμμετοχή τλφ.69 8558 3448

  Η Κοσμο-ενεργειακή αυτογνωσία είναι μια ενεργειακή μέθοδος αυτοβοήθειας ολιστική, ανώδυνος, αφάρμακη.
  Με χρήση μόνον φυσικών συχνοτήτων, χωρίς εργαλεία, μας βοηθάει να αλλάξουμε την ζωή μας, να ζούμε σε αρμονία με την φύση και το σύμπαν και να ενεργοποιήσουμε τον εσωτερικό μας μηχανισμό αυτοϊασης που όλοι διαθέτουμε.
  Η Κοσμοενεργειακή μέθοδος χρησιμοποιείτο απο τους Λεμούριους και τους Άτλαντες με αποτέλεσμα να έχουν υπερφυσικές ικανότητες, διαπλανητικά ταξίδια, υλοποίηση πραγματικότητας με τη δύναμη του νου και άλλα.
  Σήμερα διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

  Να φοράτε άνετο ένδυμα και να κρατάτε ένα τετράδιο σημειώσεων.

  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ κατόπιν δηλώσεως συμμετοχής.
  Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής: 6985583448

  Παρακαλούμε, προωθείστε σε όποιον πιστεύετε ότι ενδιαφέρεται.
  Στόχος μας είναι η διάδοση της κρυμμένης αρχαίας γνώσης για τον ελληνικό πολιτισμό από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, σαν ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας!
  Επίσης, εάν κάποιος ομιλητής ενδιαφέρεται να συνδράμει σε επόμενη ομιλία, μπορεί να επικοινωνήσει στο 6985583448.

24
25
26
 • ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
  18:30 -20:30
  26/02/20

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Νέο Ακαδημαϊκό Έτος Μύησης στην αρχαία ελληνική πνευματική και φιλοσοφική Παράδοση των Αγγελιαφόρων του Φωτός.

  Δίδεται από τον Στάμο Στίνη όλη η διδασκαλία των Αγγελιαφόρων του Φωτός, με πλήρη θεωρία και πρακτικές, σε 38 δίωρα μαθήματα, από τις 25 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι και τις 8 Ιουλίου 2020.

  Κάθε Τετάρτη 6:30 – 8:30 μ.μ. με αναλυτική σε βάθος θεωρία και προχωρημένες αυτογνωσιακές, διαλογιστικές, ενεργειακές και θεραπευτικές πρακτικές.

  Η παρακολούθηση γίνεται και on line  –σε απευθείας σύνδεση– για όσους βρίσκονται εκτός Αθηνών.

  Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των 38 μαθημάτων με όλη τη διδακτέα ύλη ΕΔΩ

  Πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής: 6972072326

   

 • Η 215η ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Υπερβαίνοντας τον χωρισμό»
  21:00 -22:00
  26/02/20

  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

  Εσωτερικές Διαδρομές Online με τον Στάμο Στίνη: Η διαδικτυακή εκπομπή του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ, με βαθιές θεωρητικές αναλύσεις, ειδικές διαλογιστικές πρακτικές και αποστολές θετικής ενέργειας. Συμμετέχουν εκλεκτοί καλεσμένοι. 

  Η Ιωάννα Καλλιστράτου και ο Στάμος Στίνης συζητούν για τα συμβόλαια συντροφικότητας, την υγιή διαπραγμάτευση και το θάρρος της υπέρβασης του να αφήνεις πίσω μια σχέση όταν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της.

  Συντονίσου κάθε Τετάρτη στις 21:00

  Πληροφορίες: 697-2072326

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…

27
28
 • «ΕΥ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ» – Κύκλος Μαθημάτων Ελληνικής Φιλοσοφίας
  19:00 -21:00
  28/02/20

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

  Αγαπητοί Φίλοι της Φιλοσοφίας,

  Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στα μαθήματα Ελληνικής Φιλοσοφίας, που θα λαμβάνουν χώρα κάθε Παρασκευή 19:00 – 21:00 μμ., στην διεύθυνση Φαραντάτων 38 & Μιχαλακοπούλου 160, Αθήνα (χώρος του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ, ισόγειο)με διδάσκουσα την Δρ. Αθηνά Δ. Πόταρη, στο πλαίσιο του Κύκλου Σπουδών ΕΥ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ.

  Στόχος των μαθημάτων Φιλοσοφίας είναι η σπουδή της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφικής Παράδοσης ως μίας βιωματικής ατραπού γνώσης και προσέγγισης του Εὖ Ζῆν. Σύμφωνα με τους Έλληνες φιλοσόφους, η φιλοσοφία δεν αποτελεί έναν γνωστικό κλάδο που μελετάται απλώς θεωρητικώς, αλλά, πρωτίστως, μία μορφή ζωντανής σοφίας που εφαρμόζεται πρακτικώς: η Φιλοσοφία είναι ένα ζωντανό μονοπάτι, ένας τρόπος ζωής, ο οποίος, εκκινώντας από, αλλά και καταλήγοντας εις, το γνώθι σαυτόν, οδηγεί τον άνθρωπο στην γνώση εννοούμενη ως ζωντανό βίωμα και συνειδητότητα, και, συνεπώς, στην επίτευξη του απώτατου στόχου του ανθρωπίνου βίου: το Εὖ ζῆν∙ δηλαδή, μία ζωή πλήρη ευδαιμονίας, πληρότητας, γαλήνης και ελευθερίας.

   

  Ο κύκλος σπουδών στην Ελληνική Φιλοσοφία προσεγγίζει την μελέτη των αρχαίων στοχαστών – όπως, κυρίως, Ηράκλειτος, Πυθαγόρας, Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης, Πρόκλος, Πλωτίνος, Δαμάσκιος, κ.α. – μέσα από την προοπτική και το ζητούμενο της έμπρακτης εφαρμογής τους. Τα μαθήματά μας είναι πρωτίστως βιωματικά, προσφέροντας μία φιλοσοφική παιδεία όπου η εμβριθής επιστημονική μελέτη συμπληρώνεται από την έμπρακτη προσέγγιση και την διερεύνηση των τρόπων εφαρμογής της στην καθημερινότητά μας, στις σχέσεις μας, τις δράσεις μας, την συνειδητότητά μας ~ τον τρόπο που βιώνουμε τον εαυτό μας και την ζωή. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν μελετάμε μόνον την ιστορία και την θεωρία της Φιλοσοφίας, αλλά, επιπλέον, τις μεθόδους της ουσιαστικής πρακτικής της ως συνειδησιακής έκφρασης και λειτουργίας, ως μονοπάτι προσωπικής και συλλογικής ευδαιμονίας.

  Στο μάθημά μας θα συνεχίσουμε την διερεύνηση των εν λόγω θεματικών μέσα από τον πλούτο της Ελληνικής Φιλοσοφικής Παράδοσης, σχετίζοντας την διερεύνησή μας ως προς τις βιωματικές διαστάσεις αυτών στην καθημερινή μας ζωή, καθώς και την διαλεκτική τους προσέγγιση μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων.

  Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση philathenea@gmail.com ή στο τηλ. 6985583448.

  Καλή έμπνευση και καλή αντάμωση σε όλους!

  ~ * ~

  Δομή και Οργάνωση Μαθημάτων

  Ο κύκλος μαθημάτων αποτελείται από εβδομαδιαία μαθήματα διάρκειας 2 ωρών (κατά προσέγγισιν), ημέρα Παρασκευή, ώρα 19:00 – 21:00 μμ., κατά την διάρκεια των οποίων θα μελετάμε συγκεκριμένα κειμενικά αποσπάσματα Αρχαίων Φιλοσόφων, αγγίζοντας ένα ευρύ φάσμα κεντρικών ζητημάτων της Ελληνικής Φιλοσοφίας. Κάθε μάθημα θα περιλαμβάνει μία σύντομη παρουσίαση των βασικών θεμάτων της εβδομάδας, η οποία θα συνεχίζει με την καθοδηγούμενη συζήτηση και ανάλυση των ιδεών, των επιχειρημάτων και των πρακτικών τους εφαρμογών μέσω ασκήσεων, καθώς και τη βοήθεια δημιουργικών μεθόδων και δευτερευόντων πηγών.

  Σε κάθε μάθημα θα διαβάζουμε επιλεγμένα χωρία από το πρωτότυπο κείμενο στα Αρχαία Ελληνικά τα οποία θα συν-στοχαζόμαστε και θα ερμηνεύουμε, καλλιεργώντας έτσι παράλληλα τις γραμματικές και ετυμολογικές μας γνώσεις καθώς και μια πιο στενή σχέση με την Αρχαία μας γλώσσα, εντρυφώντας με μεθοδικότητα, λεπτομέρεια και επιστημονική κατάρτιση στα προς εξέτασιν κείμενα, συνδυάζοντας την αναλυτική αυτή μελέτη με στοχαστική πρακτική. Η έρευνά μας θα ολοκληρώνεται με διαλογιστική πρακτική και ερωτήσεις- απαντήσεις με σκοπό την βιωματική κατανόηση και εμπειρία των υπό εξέτασιν ιδεών.

  Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση ή στο 6985583448.

29
Μάρτιος

Προσεχείς Εκδηλώσεις, Πρόσφατα άρθρα & Ανακοινώσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ